Anya S 25. augusta 2013 K receptu Náročnosť: ťažké Porcie: 1ObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU2 polievkové lyžice. l. sezam 1 polievková lyžica. l. sladká paprika 2 lyžice. l. čili omáčka 3 lyžičky. + 2 polievkové lyžice. l. soľ 3 prelisované kocky cukru 3 strúčiky cesnaku 60 ml sójová omáčka 3 polievkové lyžice. l. ocot rastlinný olej 1 liter vody 1 kg uhoriek Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky umyte a konce z oboch strán odrežte.
Krok 2
Pozdĺž uhorky položte dve paličky a pomocou noža uhorku šikmo nakrájajte. Paličky sú potrebné na to, aby ste uhorku neprerezali úplne, ale len o niečo hlbšie ako je stred, potom uhorku otočte krájanou stranou nadol a narežte druhú stranu rovnakým spôsobom (ja som iba nakrájal). jedna strana).
Krok 3
Uhorky vložte do hrnca alebo hlbokej misky. Posypte 3 lyžičky. osolíme, prikryjeme pokrievkou a panvicou potrasieme hore a dole. Uhorky necháme lúhovať, kým nepustia šťavu.
Krok 4
Pripravte si korenie: sezamové semienka opečte na panvici bez pridania oleja, kým nebudú príjemne voňať. Sezamové semienka pomelieme v mažiari (sezamové semienka môžeme nahradiť sezamovým olejom). Nasekajte strúčiky cesnaku. Zmiešajte cesnak, sezamové semienka, papriku a čili omáčku
Krok 5
Na panvici zohrejte rastlinný olej, vypnite oheň a vložte do neho všetky koreniny.
Krok 6
Z uhoriek vytlačíme šťavu, aby z nich stekala prúdom. Vyžmýkané uhorky posypeme korením.
Krok 7
V hrnci prevarte vodu, nalejte do nej sójovú omáčku, pridajte 2 polievkové lyžice. l. soľ, kocky cukru a ocot (ryžový ocot). Uhorky zalejeme soľankou Podľa chuti môžeme dosoliť a pocukrovať: ak máte radi nakladané uhorky, pridajte viac soli.
Krok 8
Po vychladnutí nálevu môžeme uhorky podávať. Ale čím dlhšie sú v chladničke, tým sú chutnejšie