gastronóm 22. marca 2014 K receptu
Milka Ruseva, šéfkuchárka bulharskej reštaurácie „Baba Marta“, si je istá, že šopský šalát sa dá jesť na raňajky, obed aj večeru.
zložitosť: ľahko Kalórie: 149,13 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Použité: 6,29 g/10,19 g/7,72Bulharská kuchyňaŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEuhorky – 100 guksusbulharský syr – 50 g 10 g olivový olej cibuľa – 50 g petržlen – 10 g sladká paprika – 50 g paradajky – 100 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Papriky umyte a dobre osušte. Hrubostennú panvicu s antiadhéznym povlakom položte na silný oheň, položte papriky a pritlačte ich pokrievkou, pečte, kým šupky nestmavnú a zuhoľnatejú zo všetkých strán. Vložte papriku do plastového vrecka a pevne ho zaviažte. Papriky nechajte 3-5 minút pôsobiť, potom ich ošúpte, zbavte semienok a nakrájajte na kocky. Zvyšnú zeleninu tiež nakrájajte na kocky a nasekajte petržlenovú vňať. Syr nastrúhame. Zeleninu vložte do veľkej šalátovej misy a premiešajte, pridajte olivový olej a niekoľko kvapiek octu podľa chuti. Potom šalát položte na porciované taniere a navrch bohato posypte strúhaným syrom.