gastronóm 3. marca 2017 K receptu
Ak vám po dovolenke zostalo mäso na steaky alebo ste naraz kúpili veľa hovädzieho mäsa, venujte pozornosť tomuto šalátu. Skvelá spoločnosť: hovädzie mäso, zeler a paradajky!
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodinaRúraPečenieŠalátVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g hovädzej sviečkovice 6–8 stoniek zeleru 300 g viacfarebných cherry paradajok 1 lyžička. semienka zeleru 2 polievkové lyžice. l. Worcestrová omáčka, olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenieNa tankovanie:2 polievkové lyžice. l. Worcestershire omáčka 2 lyžice. l. extra panenský olivový olej 2 lyžičky. chren 2 lyžičky červený vínny ocot 2 lyžičky. paradajkový pretlak Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mäso očistíme a nakrájame na kúsky hrubé 2 cm. Pokvapkáme worčestrovou omáčkou a posypeme zelerovými semienkami. Nechajte pôsobiť 30 minút.
Krok 2
Panenku opekáme 3 minúty. na každej strane. Steaky preložíme na tanier a prikryjeme alobalom. Nechajte pôsobiť 10 minút.
Krok 3
Všetky ingrediencie na dresing zmiešame.
Krok 4
Paradajky nakrájajte na 2-4 kusy, v závislosti od veľkosti. Zeler nakrájame na tenké plátky, mäso na tenké pásiky.
Krok 5
Zeleninu zmiešame s dresingom a mäsom. Dochutíme soľou a korením a podávame.