Ten správny zimný šalát

gastronóm 6. februára 2014 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 2 varenie: 15 minŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE200 g zelenej fazuľky, pol malej hlávky čínskej kapusty, 1 dlhoplodá uhorka, 1 sladká zelená paprika, 200 g syra feta, najlepšie ovčieho syra, 1 hrsť nepražených arašidov, 3 strúčiky cesnaku, 2 vetvičky petržlenu a mäty , 4 lyžice. l. olivový olej 1 polievková lyžica. l. sójová omáčka čili vločky čerstvo mleté ​​čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si dresing vopred: ošúpte cesnak bez drvenia, strúčiky nakrájajte na tenké plátky. Vložte do hrnca, pridajte olej, soľ a na miernom ohni udržiavajte 2 minúty. – cesnak by mal jemne zozlatnúť. Cesnak v oleji necháme úplne vychladnúť.

Krok 2

Fazuľu sparíme (mali by zostať chrumkavé), vychladíme. Uhorku ošúpeme, prekrojíme na polovicu a lyžicou vyškrabeme semienka. Polovičky uhorky nakrájajte na plátky s hrúbkou 4–5 mm. Čínsku kapustu nastrúhame veľmi najemno.

Krok 3

Sladkú papriku ošúpeme od semienok, stoniek a blán a nakrájame na veľmi tenké prúžky (môžete použiť aj najhrubšie strúhadlo alebo mandolínové strúhadlo).

Krok 4

Arašidy opražte na suchej panvici za stáleho trasenia do zlatista, asi 2 minúty. Ochlaďte a nakrájajte.

Krok 5

Syr nakrájajte na malé kocky alebo ho rukami rozlámte na ľahko konzumovateľné kúsky. Jemne nakrájajte zeleninu a odstráňte vetvy.

Krok 6

Všetku pripravenú zeleninu a bylinky zmiešame, prelejeme cesnakovým dresingom, dochutíme sójovou omáčkou a čili lupienkami a dáme na taniere. Posypeme orieškami a syrom a ihneď podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik