Marina MARmeladINKA 5. apríla 2014 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 2 varenie: 15 minVareniePraženieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEquinoa – 50 gbulgur – 50 g stredná mrkva – 1 ks paprika – 1/2 ks zeler – 1 ks tymián – podľa chuti, bazalka – podľa chuti, cibuľa – 1 zväzok petržlenu – 1 zväzok citróna – 1/3. ks syr perlini – 50 g olivový olej – 2 polievkové lyžice. l.čerstvo mleté čierne korenie – podľa chuti morská soľ – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zrnká quinoy a bulguru prepláchneme v studenej vode, nasypeme do hrnca a pridáme horúcu vodu v pomere 1:2. Varte na miernom ohni 12 minút. Scedíme v cedníku a prepláchneme tečúcou studenou vodou.
Krok 2
Ošúpanú a umytú mrkvu, zeler a papriku nakrájame. Mrkvu opečte na olivovom oleji niekoľko minút. Pridajte zeler, korenie, bazalku a tymian a dusíme ešte pár minút.
Krok 3
Hotovú quinou a bulgur prelejeme na panvicu k opraženej zelenine, vytlačíme citrónovú šťavu, podľa chuti pridáme soľ a korenie. Dobre premiešajte a zohrievajte ingrediencie 1 minútu.
Krok 4
Pripravený šalát položte na tanier, posypte zelenou cibuľkou a petržlenovou vňaťou, pridajte syr. Dobrú chuť!