gastronóm 20. novembra 2017 K receptu
Tento recept je nezvyčajný tým, že neobsahuje ani jedno vajíčko. Miešané vajcia skutočne chutia veľmi podobne ako skutočné. Toto jedlo bez vajec osloví nielen vegetariánov, ale aj pôstnych ľudí a vegánov. Ide o veľmi jednoduché a chutné jedlo, dá sa vymyslieť množstvo variácií.
zložitosť: ľahko Kalórie: 207,70 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 20 min Použité: 12,79 g/9,15 g/18,49ObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIE3-4 šampiňóny 1 cibuľa 1 paradajka 2-3 malé ružičky karfiolu 1-2 polievkové lyžice. l. olivový olej 400 g pevné tofu 0,5 lyžičky. kurkuma 1 polievková lyžica. l. sójová omáčka čerstvo mleté čierne korenie 30–40 g zelený hrášok koriander (na servírovanie) pšeničný chlieb (na servírovanie) Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nakrájajte 3-4 šampiňóny, 1 cibuľu, 1 mäsitú paradajku a 2-3 malé ružičky karfiolu na rovnaké stredné kocky.
Krok 2
Zahrejte 1-2 polievkové lyžice na panvici na strednom ohni. l. olivový olej. Pridajte cibuľu a varte 2-3 minúty. Pridajte zvyšok zeleniny a huby.
Krok 3
400 g pevného tofu rukami rozdrobíme. Dochutíme 0,5 lyžičky. kurkuma. Miešajte.
Krok 4
Pridajte tofu k cibuli. Ak tofu produkuje veľa tekutiny, zvýšte teplo a za stáleho miešania takmer všetku tekutinu odparte. Pridajte 1 polievkovú lyžičku. l. sójová omáčka a čerstvo mleté čierne korenie. Varte za stáleho miešania, kým sa zelenina neuvarí podľa potreby, 1–2 minúty. Pred koncom varenia pridáme 30–40 g zeleného hrášku. Miešané vajíčka posypte nasekaným koriandrom a podávajte horúce s pšeničným chlebom alebo kukuričnými tortillami.