Tofu miešané vajíčka

gastronóm 20. novembra 2017 K receptu

Tento recept je nezvyčajný tým, že neobsahuje ani jedno vajíčko. Miešané vajcia skutočne chutia veľmi podobne ako skutočné. Toto jedlo bez vajec osloví nielen vegetariánov, ale aj pôstnych ľudí a vegánov. Ide o veľmi jednoduché a chutné jedlo, dá sa vymyslieť množstvo variácií.

zložitosť: ľahko Kalórie: 207,70 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 20 min Použité: 12,79 g/9,15 g/18,49ObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIE3-4 šampiňóny 1 cibuľa 1 paradajka 2-3 malé ružičky karfiolu 1-2 polievkové lyžice. l. olivový olej 400 g pevné tofu 0,5 lyžičky. kurkuma 1 polievková lyžica. l. sójová omáčka čerstvo mleté ​​čierne korenie 30–40 g zelený hrášok koriander (na servírovanie) pšeničný chlieb (na servírovanie) Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Nakrájajte 3-4 šampiňóny, 1 cibuľu, 1 mäsitú paradajku a 2-3 malé ružičky karfiolu na rovnaké stredné kocky.

Krok 2

Zahrejte 1-2 polievkové lyžice na panvici na strednom ohni. l. olivový olej. Pridajte cibuľu a varte 2-3 minúty. Pridajte zvyšok zeleniny a huby.

Krok 3

400 g pevného tofu rukami rozdrobíme. Dochutíme 0,5 lyžičky. kurkuma. Miešajte.

Krok 4

Pridajte tofu k cibuli. Ak tofu produkuje veľa tekutiny, zvýšte teplo a za stáleho miešania takmer všetku tekutinu odparte. Pridajte 1 polievkovú lyžičku. l. sójová omáčka a čerstvo mleté ​​čierne korenie. Varte za stáleho miešania, kým sa zelenina neuvarí podľa potreby, 1–2 minúty. Pred koncom varenia pridáme 30–40 g zeleného hrášku. Miešané vajíčka posypte nasekaným koriandrom a podávajte horúce s pšeničným chlebom alebo kukuričnými tortillami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik