Daria Annenková 17. marec 2014 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodina 30 minútŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUbiela pestrá fazuľa „Black Eye“ TM Mistral – 250 gavokádo – 1 ks nakladané uhorky – 2 ks cesnak – 2 strúčiky červená paprika – 2 polievkové lyžice. l.jablčný ocot – 2 lyžice. l malá banda zelene (petržlen a kôpor) soľ, čierne korenie, koriander – podľa chuti listy šalátu na servírovanie – 6 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Fazuľu prepláchneme, vložíme do hrnca so studenou vodou a privedieme do varu. Varte na vysokej teplote 10 minút, potom znížte teplotu na nízku a dusíme do mäkka, asi 1 hodinu (nie je potrebné namáčať fazuľu Black Eye). Soľ by sa mala pridať na konci varenia, pretože soľ spomaľuje proces varenia.
Krok 2
Kým sa fazuľa varí, pripravíme si omáčku. Nakrájajte cesnak, jemne nakrájajte bylinky, korenie rozdrvte v mažiari. Tieto ingrediencie zmiešame v miske a rozdrvíme paličkou, aby sa z byliniek a cesnaku uvoľnilo viac šťavy. Do zmesi pridajte olivový olej a jablčný ocot. Nechajte lúhovať asi 1 hodinu.
Krok 3
Zvyšnú zeleninu na šalát nakrájajte: avokádo a uhorky na plátky, cherry paradajky na polovice alebo ak sú veľké, na 4 časti, papriku na kocky.
Krok 4
Hotovú fazuľu ochlaďte. Jemne premiešame s paradajkami, paprikou, uhorkami a avokádom. Šalát dochutíme pripravenou omáčkou a dosolíme. Na tanier položte list šalátu a naň pripravený zeleninový šalát Bon appetit Je veľmi dôležité jesť práve počas pôstu. Nekonzumovaním mäsa ochudobňujeme telo o základné živiny. Preto je v tomto období užitočné zaradiť do jedálnička strukoviny. Fazuľa je napríklad veľmi bohatá na bielkoviny a aminokyseliny. Jedlá so strukovinami sú chutné, zdravé a výživné. A ak do šalátu pridáte farebnú čerstvú zeleninu a bylinky, jedlo bude na jar nielen krásne, ale aj bohaté na vitamíny!