alenaaa777 17. apríla 2014 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 15 minHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIULima fazuľa – 1/2 hrnčeka sušenej čerstvej uhorky – 100 g žltej papriky – 100 g čerstvých paradajok – 100 gluk – 0,5 ks (lepší by bol červený šalát) strúčik cesnaku – 4 ks čerstvo vylisovaná citrónová šťava – 1/4 hrnčeka soli podľa chuti mleté čierne korenie podľa chuti Dijonská horčica – 2 ČL olivového oleja – 1/3 šálky zeleného koriandra, kôpor podľa chuti (môže byť aj bez koriandra) Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Fazuľu prepláchnite pod studenou vodou a vložte do malého hrnca. Zalejte asi tromi pohármi horúcej vody a priveďte do varu. Nechajte na ohni dve minúty, odstráňte z ohňa, prikryte pokrievkou a nechajte hodinu. Vypustite vodu a potom pridajte ďalšie 4 šálky horúcej vody. Priveďte do varu, znížte teplotu a varte 45 minút, alebo kým fazuľa nezmäkne (nie však príliš mäkká ako zemiaková kaša). Vodu scedíme a fazuľu necháme vychladnúť
Krok 2
Nakrájame uhorky, paradajky, papriku, cibuľu a zeleninu.
Krok 3
Vo veľkej miske kombinujte fazuľu, uhorky, paradajky, papriku, cibuľu a koriander. V malej miske zmiešajte cesnak a soľ. Pridajte citrónovú šťavu, horčicu a olivový olej, dôkladne premiešajte. Podľa chuti môžete dochutiť čiernym korením. Zálievkou polejeme šalát.
Krok 4
Dobrú chuť!
Krok 5
Šalát necháme v chladničke aspoň hodinu. Pred podávaním všetko znova premiešajte.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Šalát je čerstvý, bohatý na vitamíny a sýty.