Voňavý zeleninový tagine od Jamieho Olivera

Náčelníci 29. decembra 2017 K receptu

Zeleninu podávame s kuskusom posypaným bylinkami a lúpanými mandľami. Tagine je dobré podávať aj s jogurtom zmiešaným s harrisou. Takmer všetku zeleninu pestujem vo svojej záhrade. V lete ma vždy nadchne príprava tohto bohatého a voňavého jedla.

zložitosť: ľahko Kalórie: 344,39 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina Použité: 15,35 g / 7,64 g / 33,97PraženieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 štipka šafranu 4 strúčiky cesnaku 4 cm dlhý kúsok koreňa zázvoru olivový olej 1 lyžička. mletý kmín ½ lyžičky. mletá škorica 1 lyžička. ras el hanout zmes korenia 1 polievková lyžica. pretlak zo sušených paradajok 2,5 kg zmesi zeleniny: baklažán, cuketa, mrkva, cherry paradajky, červená cibuľa, tekvica, paprika 1 konzerva (400 g) cícer 100 g sušených marhúľ 1 solený citrón 300 g kuskus ½ zväzku zmesi kôpru, mäty, petržlenu (15 g) 20 g okvetných lístkov Mandle Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Šafran zalejte 500 ml vriacej vody a nechajte vylúhovať. Cesnak a zázvor ošúpte a nakrájajte na tenké plátky, vložte do veľkého hrnca na strednú teplotu. Nalejte 2 polievkové lyžice. olej, pridáme rascu, škoricu a ras el-hanout. Pridajte paradajkový pretlak, pár minút smažte a pridajte šafranovú vodu.

Krok 2

Zeleninu nasekajte nahrubo a vložte do hrnca. Pridáme cícer (spolu s tekutinou), nahrubo nakrájané sušené marhule a citrón, soľ a korenie. Priveďte do varu, prikryte, znížte teplotu a za občasného miešania varte 45 minút do mäkka.

Krok 3

Ku koncu varenia zalejeme kuskus vriacou vodou podľa návodu na obale, pridáme soľ, korenie a prikryjeme tanierom. Nechajte pôsobiť 10 minút, potom prečešte vidličkou. Z byliniek otrháme lístky a mandle opražíme na suchej panvici.

MIMOchodom

Recept poskytuje www.cookbooks.ru

Viac Jamieho zeleninových receptov nájdete v jeho novej knihe Zelenina, ktorú vydá Cookbooks v decembri.

© Jamie Oliver Enterprises Limited (2019 Veg). Portrétna fotografia: Paul Stuart

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik