Ochutená soľ
gastronóm 22. novembra 2015 K receptu
Zdá sa, že soľ sa pomaly dostáva do nemilosti a už nie je vnímaná len ako „biely jed“. Existujú však rôzne soli. Tá, ktorá bola očistená od všetkých nečistôt, vybielená a zbavená masky, skutočne neprináša žiadnu výhodu. A tiež ochutnajte. A úplne iná záležitosť je hrubá morská soľ. Stačí ho málo a jedlo výrazne skvalitní. Najmä ak si to trochu skomplikujete.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 2 hodiny 30 minútPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUZačnite variť 2-3 dni pred podávaním400 g vysokokvalitná hrubá morská soľ 100 g aróma Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ochucovacie prísady vložte do mažiara a tĺčika. Ak používate čerstvý zázvor, čili a citrónovú trávu, nakrájajte ich na veľké kúsky a najskôr ich vysušte v rúre, inak dodajú soľnej zmesi príliš veľa vlhkosti.
Krok 2
Ak chcete vyrobiť viac ochutenej soli, ako sa dá naraz použiť, tak rúru predhrejte na najnižšiu možnú teplotu, soľ hneď po ochutení nasypte na plech, vložte do rúry a nechajte cez noc. Potom sa soľ môže skladovať vo vzduchotesnej nádobe až 1 mesiac.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ako dochucovadlo do soli môžete použiť (samostatne alebo v kombinácii): oregano, rasca a čili, levanduľa, rozmarín a tymián, semienka feniklu, citrónová kôra a semienka vanilky, bazalka, petržlen a cesnak, kurkuma a garam masala, citrónová kôra , citrónová tráva, čili a čerstvý zázvor, sečuánske korenie, čili a čerstvý zázvor
MIMOchodom
Rozdrvené prísady sa musia pridávať do soli postupne, v troch prídavkoch, po každom dôkladne premiešať. Môže sa skladovať otvorený 2-3 dni, pričom absorbuje chute chutí.