gastronóm 12. december 2014 K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 369,00 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 2 hodiny 30 minútruská kuchyňaHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍolivový olej – 3 lyžice. l maslo – 50 g 0,5 l mlieka 1 kg hovädzej sviečkovice v kuse 0,5 šálky suchého bieleho vína 300 g nových zemiakov 100 g nakladaných uhoriek 50 g zelených šalátových listov Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Panenku dochutíme soľou a korením. Nalejte mlieko a namočte na 3 hodiny. Na panvici rozohrejeme olivový olej a mäso opekáme 3 minúty. z každej strany do zlatista. Nalejte víno do panvice s mäsom a varte ďalších 15 minút. Vyberte mäso a nechajte vychladnúť. Zemiaky nakrájame na plátky hrubé 1–1,5 cm, celé povaríme v osolenej vode 15 minút, vodu scedíme. Predhrejte rúru na 220ºС. Zemiaky opražíme na masle na plechu. Plátky pečeného hovädzieho mäsa položte na servírovací tanier. Ozdobíme novými zemiakmi, šalátom a kyslou uhorkou.