Tarator

gastronóm 29. augusta 2014 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 minBulharská kuchyňaPrvý chod: polievkaVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE800 ml prírodného jogurtu alebo kyslého mlieka 3 stredné uhorky 1 zväzok zmiešanej zeleniny (kôpor, petržlen, koriandr) 2 strúčiky cesnaku 20 g vlašských orechov 2 polievkové lyžice. l. olivový olej soľ, čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Jogurt (jogurt) dôkladne vychlaďte. Zeleninu nasekajte čo najjemnejšie. Orechy nasekáme nožom alebo pomelieme v kuchynskom robote.

Krok 2

Uhorky nastrúhame bez šúpania na hrubom strúhadle. Ošúpaný cesnak nastrúhame na jemnom strúhadle. Cesnak, uhorky a bylinky zmiešame, pridáme soľ, korenie, necháme 10 minút postáť, aby uhorky pustili šťavu.

Krok 3

Uhorkovú zmes ochutíme jogurtom a olejom a premiešame. Ak chcete, pridajte ľad a ihneď podávajte alebo nechajte odležať v chladničke.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik