gastronóm 29. augusta 2014 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 minBulharská kuchyňaPrvý chod: polievkaVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE800 ml prírodného jogurtu alebo kyslého mlieka 3 stredné uhorky 1 zväzok zmiešanej zeleniny (kôpor, petržlen, koriandr) 2 strúčiky cesnaku 20 g vlašských orechov 2 polievkové lyžice. l. olivový olej soľ, čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Jogurt (jogurt) dôkladne vychlaďte. Zeleninu nasekajte čo najjemnejšie. Orechy nasekáme nožom alebo pomelieme v kuchynskom robote.
Krok 2
Uhorky nastrúhame bez šúpania na hrubom strúhadle. Ošúpaný cesnak nastrúhame na jemnom strúhadle. Cesnak, uhorky a bylinky zmiešame, pridáme soľ, korenie, necháme 10 minút postáť, aby uhorky pustili šťavu.
Krok 3
Uhorkovú zmes ochutíme jogurtom a olejom a premiešame. Ak chcete, pridajte ľad a ihneď podávajte alebo nechajte odležať v chladničke.