gastronóm 1. júla 2014 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 6 varenie: 15 minŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ6 zrelých aromatických paradajok 4–6 stredných uhoriek 50 g plesňového syra, mozzarelly a hermelínu 150 g staršej bagety 50 g sušených paradajok 200 g zmesi hlávkového šalátu, špenátu a kukurice 4–5 vetvičiek bazalky 4 polievkové lyžice. l. olivový olej 2 lyžice. l. vínny ocot, soľ, čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Chlieb nakrájajte na malé kocky alebo ho rukami rozlámte na kúsky. Paradajky a uhorky nahrubo nakrájame, syr nakrájame alebo nalámeme na malé kúsky.
Krok 2
Sušené paradajky nakrájame na tenké pásiky. V miske zmiešame olivový olej, ocot, soľ a korenie.
Krok 3
Vložte listy šalátu do veľkej šalátovej misy. Pridajte zeleninu, syr, sušené paradajky, chlieb a ručne nazbieranú bazalku (iba lístky, žiadne vetvičky). Zálievkou prelejeme šalát a jemne premiešame rukami. Ihneď podávajte.