Zelený šalát s lososovým tataki

gastronóm 24. júna 2014 K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 382,95 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 22,87 g/29,72 g/7,63ŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g filet z lososa 1 zrelé avokádo 2 malé chrumkavé uhorky 200 g zmesi listov šalátu, najlepšie s horkými listami (rukola, mitsuna, čakanka) 2–3 polievkové lyžice. l. nepražené sezamové semienka 1,5 cm čerstvý koreň zázvoru 2 polievkové lyžice. l. sójová omáčka 2 lyžice. l. rastlinný olej neutrálnej chuti 1 lyžička. tmavý sezamový olej soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Filet lososa stiahneme z kože. Nakrájajte na 4 dlhé rovnaké kusy. Potrite soľou a korením a nechajte pôsobiť 5-10 minút.

Krok 2

Sezamové semienka dáme na suchú panvicu bez oleja. Jemne osoľte a položte na stredný oheň. Smažte, potriasajte panvicou, asi 2 minúty. Ihneď nasypte sezamové semienka na tanierik.

Krok 3

Uhorky nakrájame na kolieska a jemne osolíme. Vložte kúsky lososa do veľmi horúcej nepriľnavej panvice. Smažíme zo všetkých strán len do zmeny farby – vnútro lososa by malo zostať surové. Mierne vychladíme a filet nakrájame alebo nalámeme na menšie kúsky.

Krok 4

Na dresing ošúpeme a nastrúhame zázvor, zmiešame so sójovou omáčkou, rastlinným a sezamovým olejom.

Krok 5

Šalátovú zmes položte na taniere. Polejte väčšinou dresingu. Na listy položte lososa a avokádo a uhorky. Polejte zvyšným dresingom, posypte sezamom a podávajte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik