Saša Chán 29. júla 2014 K receptu
Zelerová okroshka s kefírom je najlepším spestrením prípravy letnej polievky. Zeler dodá jedlu horkosladkú chuť a korenistú vôňu. Kefír a minerálna voda v základe okroshka znížia obsah kalórií v polievke a zvýšia jej prospešné vlastnosti.
zložitosť: priemer Porcie: 12 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 15 minarménska kuchyňaVečeraPrvý chod: polievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 12 PORCIÍZemiaky – 3 ks Kuracie vajce – 8 ks Uhorka – 5 ks Klobása (lekárska) – 450 g. l. Kyslá smotana – 1 polievková lyžica. l Kefír – 0,5 l Sýtená voda – 1 l Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Povaríme. Po uvarení pridajte soľ a varte, kým nebude hotový. Potom vypustite vodu a ochlaďte
Krok 2
Cibuľu nakrájajte veľmi jemne.
Krok 3
Vajcia uvaríme a nakrájame na rovnaké kocky ako zemiaky. To isté robíme s klobásou, reďkovkami a uhorkami. Zeler, hlavné prekvapenie tohto jedla, je tiež jemne nakrájaný. Všetky ingrediencie spolu zmiešame, nezabudnime na zemiaky.
Krok 4
Osolíme, premiešame, pridáme lyžicu kyslej smotany a opäť premiešame.
Krok 5
Nalejte kefír a dôkladne premiešajte. Potom pridajte minerálku – asi 1 liter (mám ju rád hustejšiu). Všetko dôkladne premiešame a dochutíme soľou. Zvyčajne pridávam trochu octu, ale to nie je pre každého. Ďalej necháme našu okroshku vychladnúť. Dobrú chuť!