Zeler okroshka s kefírom

Saša Chán 29. júla 2014 K receptu

Zelerová okroshka s kefírom je najlepším spestrením prípravy letnej polievky. Zeler dodá jedlu horkosladkú chuť a korenistú vôňu. Kefír a minerálna voda v základe okroshka znížia obsah kalórií v polievke a zvýšia jej prospešné vlastnosti.

zložitosť: priemer Porcie: 12 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 15 minarménska kuchyňaVečeraPrvý chod: polievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 12 PORCIÍZemiaky – 3 ks Kuracie vajce – 8 ks Uhorka – 5 ks Klobása (lekárska) – 450 g. l. Kyslá smotana – 1 polievková lyžica. l Kefír – 0,5 l Sýtená voda – 1 l Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Povaríme. Po uvarení pridajte soľ a varte, kým nebude hotový. Potom vypustite vodu a ochlaďte

Krok 2

Cibuľu nakrájajte veľmi jemne.

Krok 3

Vajcia uvaríme a nakrájame na rovnaké kocky ako zemiaky. To isté robíme s klobásou, reďkovkami a uhorkami. Zeler, hlavné prekvapenie tohto jedla, je tiež jemne nakrájaný. Všetky ingrediencie spolu zmiešame, nezabudnime na zemiaky.

Krok 4

Osolíme, premiešame, pridáme lyžicu kyslej smotany a opäť premiešame.

Krok 5

Nalejte kefír a dôkladne premiešajte. Potom pridajte minerálku – asi 1 liter (mám ju rád hustejšiu). Všetko dôkladne premiešame a dochutíme soľou. Zvyčajne pridávam trochu octu, ale to nie je pre každého. Ďalej necháme našu okroshku vychladnúť. Dobrú chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik