Ako variť cestoviny na panvici a prečo je táto metóda lepšia ako varenie na panvici

Ako variť cestoviny na panvici a prečo je táto metóda lepšia ako varenie na panvici

Ako variť cestoviny na panvici a prečo je táto metóda lepšia ako varenie na panvici

Alena Spirinová 29. februára 2024

Zdá sa, že čo môže byť jednoduchšie ako varenie cestovín alebo, ako často hovoríme, cestovín? Cestoviny hodíte do veľkého hrnca s vriacou osolenou vodou, načasujete podľa označenia na obale, potom vodu scedíte a pridáte do omáčky. Existuje však ešte jednoduchší spôsob cestoviny na panvici!

Cestoviny na panvici

Obsah:

  • Cestoviny na panvici. A čo chuť?
  • Cestoviny na panvici. Najobľúbenejšie možnosti varenia
  • Cestoviny na panvici so slaninou, šampiňónmi a zeleným hráškom
  • Cestoviny na panvici s krevetami a špenátom v smotanovej omáčke
  • Všeobecné odporúčania pre varenie cestovín na panvici

Túto metódu prvýkrát ukázala Martha Stewart vo svojej televíznej šou, video sa stalo virálnym a technológia sa rozšírila medzi ľudí.

Myšlienka je jednoduchá: všetky ingrediencie omáčky a samotných cestovín sa umiestnia na priestrannú panvicu, ochutia sa olivovým olejom, zalejú sa studenou vodou a varia sa na vysokej teplote, kým nie sú cestoviny hotové. Výhody sú zrejmé: stačí umyť panvicu, nie panvicu, panvicu a cedník; potrebujete iba jeden horák, nie dva (priznajte sa, kto má veľkú panvicu a panvicu, ktorá sa nezmestí na sporák?), a už tak rýchle jedlo si už prakticky nevyžaduje vašu pozornosť. Krása a nič viac!

Cestoviny na panvici. A čo chuť?

Recept, ktorý odštartoval popularitu varenia cestovín na panvici, využíval veľmi jednoduché ingrediencie: cherry paradajky, na tenké plátky nakrájanú cibuľu, cesnak, vločky štipľavej červenej papriky, lístky bazalky, cestoviny (linguine), olivový olej, vodu a soľ. Môžete ich bez váhania vložiť na panvicu a všetko spolu uvariť. Cestoviny chutia lepšie, keď sú uvarené vo voňavej, dobre ochutenej tekutine a búrlivý var prenesie škrob z pasty do vody, čím sa zvyšky premenia na hodvábnu omáčku. Navrch posypte strúhaným syrom a máte hotovo!

Technológia varenia cestovín na panvici je jednoduchá: na panvicu pridajte cestoviny a ďalšie ingrediencie a všetko spolu uvarte

Ale nemôžete vždy variť cestoviny na panvici tak jednoducho, jedným pohybom. Niekedy má zmysel premýšľať o postupnosti akcií bez toho, aby ste prekročili koncept.

Cestoviny na panvici. Najobľúbenejšie možnosti varenia

Ak sa v omáčke používajú potraviny, ktoré uprednostňujete vyprážané ako varené, je logické začať varenie ich vyprážaním. Môžu to byť kúsky kuracieho mäsa alebo inej hydiny, mleté ​​mäso, krevety alebo chobotnice, huby alebo zelenina, ako je baklažán alebo cuketa. A potom môžete buď pridať všetky ostatné ingrediencie pokrmu do panvice a pokračovať vo varení, alebo premiestniť zhnednuté potraviny do misky (vrátiť ich do panvice pár minút predtým, ako budú cestoviny hotové) a pokračovať vo varení vo vyprázdnenom panvicu. V každom prípade nezabudnite zoškrabať dno panvice špachtľou, aby sa všetky voňavé zhnednuté kúsky preniesli do omáčky. Je lepšie presunúť kúsky kuracích pŕs alebo kreviet, aby sa neprevarili, ale mleté ​​mäso, filet z kuracieho stehna alebo šampiňóny môžete bezpečne variť spolu s cestovinami.

Ak omáčka používa predsmažené jedlá, je logické začať s nimi variť
Ak omáčka používa predsmažené jedlá, je logické začať s nimi variť

Cestoviny na panvici so slaninou, šampiňónmi a zeleným hráškom

Cestoviny na panvici so slaninou, šampiňónmi a zeleným hráškom
Cestoviny na panvici so slaninou, šampiňónmi a zeleným hráškom

4 porcie, doba varenia: 20 min.

Čo potrebujete:

  • 150 g slaniny alebo hrude
  • 2 cibule
  • 450 g šampiňónov
  • 125 ml suchého bieleho vína (najlepšie)
  • 360 g cestovín (linguine, mušle, penne)
  • 1/4 lyžičky. pálivé červené paprikové vločky
  • 75 ml olivového oleja
  • 1 liter vody
  • 250 g mrazeného zeleného hrášku
  • 1 a 1/2 lyžičky. soľ
  • 1 lyžička. (alebo podľa chuti) mleté ​​čierne korenie

Ak chcete odoslať:

  • 5 vetvičiek bazalky alebo petržlenu
  • 1/2 citróna
  • strúhaný tvrdý syr
  1. Slaninu nakrájanú na malé ploché kúsky vložte do studenej priestrannej panvice. Na miernom ohni roztopte tuk. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a restujeme do mäkka. Pridajte nasekané šampiňóny, zvýšte oheň a opečte do zlatista.
  2. Prilejeme víno, panvicu vyškrabeme stierkou a víno necháme 3 minúty podusiť.
  3. Na panvicu dáme cestoviny, ochutíme soľou, čiernym a červeným korením, zalejeme olivovým olejom a zalejeme studenou vodou.
  4. Na prudkom ohni privedieme do varu a varíme, kým sa cestoviny nerozvaria. V tomto okamihu sa voda takmer úplne odparí. Počas varenia niekoľkokrát premiešajte.
  5. O 3 min. Pred vypnutím pridáme rozmrazený zelený hrášok.
  6. Odstráňte panvicu z ohňa. Posypeme nasekanými lístkami bazalky a nastrúhanou citrónovou kôrou a pokvapkáme citrónovou šťavou.
  7. Uložíme na taniere a posypeme syrom.

Niektoré potraviny, ako sú varené mrazené krevety alebo mušle, predvarené a nakrájané kuracie prsia alebo údené ryby, jednoducho nevydržia ani 10 minút opätovného varenia. A nie! Cestoviny uvarte na panvici so všetkými ostatnými ingredienciami a tieto „jemné stvorenia“ pridajte na samom konci varenia, aby sa prehriali. Mimochodom, ak do panvice na poslednú chvíľu pridáte smotanový syr alebo hustú kyslú smotanu, získate výbornú smotanovú omáčku.

Cestoviny na panvici s krevetami a špenátom v smotanovej omáčke

Cestoviny na panvici s krevetami a špenátom v smotanovej omáčke
Cestoviny na panvici s krevetami a špenátom v smotanovej omáčke

4 porcie, doba varenia: 20 min.

Čo potrebujete:

  • 360 g cestovín
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/4 lyžičky. pálivé červené paprikové vločky
  • 1 citrón
  • 50 ml olivového oleja
  • 1100 ml vody
  • 150 g malého špenátu
  • 1620 varených mrazených kreviet
  • 3 vetvičky bazalky
  • 100 g smotanového syra
  • 1 lyžička. soľ
  1. Do panvice dáme cestoviny, na tenké plátky nakrájaný strúčik cesnaku, červenú papriku, šťavu a kôru z jedného citróna. Dochutíme soľou a podlejeme studenou vodou.
  2. Na prudkom ohni priveďte do varu a cestoviny varte na panvici 2/3 času uvedeného na obale.
  3. Pridajte špenát a krevety, premiešajte a varte, kým nebudú pripravené cestoviny. Počas tejto doby sa špenát usadí a krevety sa zahrejú.
  4. Odstráňte panvicu z ohňa a vmiešajte smotanový syr.

Všeobecné odporúčania pre varenie cestovín na panvici

Vo všetkých ostatných prípadoch môžete pokojne vložiť jedlo do panvice a súčasne variť. Hlavná vec je dodržiavať všeobecné odporúčania:

  • Na 4 porcie budete potrebovať cca 360 g cestovín. Poslúžia vám akékoľvek cestoviny: rezance (linguine, tagliatelle), špagety, motýle, pierka, rohy. Je dôležité, aby bol čas varenia uvedený na obale: 810 min.
  • Na toto množstvo cestovín (360 g) budete potrebovať 4 a 1/2 hrnčeka vody, teda približne 1100 g Zalejeme studenou vodou a necháme zovrieť na prudkom ohni.
  • Panvica by mala byť priestranná, s priemerom približne 28 cm a objemom asi 3,5 litra, najlepšie s hrubým dnom a vždy s nízkymi stenami, aby sa voda aktívne vyvarila.
  • Postupnosť akcií je nasledovná: na panvici zmiešajte cestoviny, olivový olej, soľ, korenie a iné koreniny, základné produkty (plátky párkov, klobásy alebo šunky, konzervovaný tuniak, olivy, kapary, paradajky atď.). Zalejeme studenou vodou a varíme na prudkom ohni, kým nie sú cestoviny al dente a voda sa takmer úplne neodparí.
  • Ak by ste chceli hustejšiu omáčku, nechajte uvarené cestoviny na panvici ešte 10 minút.
  • Ak chcete, cestoviny, najmä malé, môžete vyprážať na suchej panvici do zlatista a príjemne voňať a potom pridať všetky ostatné prísady a variť, ako je popísané vyššie.

Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #cestoviny #ako variť #jedlá na panviciSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREZoradiť podľa obľúbenosti Už ste zaregistrovaný na gastronom.ru? Prihláste sa alebo zanechajte komentár ako hosť Oľga ZacharováOľga Zacharová17. novembra 2022

makki, v skutočnosti talianski kuchári často varia cestoviny v hrnci, ale nedokončia ich varenie na pár minút. Po scedení vody trochu nechajte (100 ml alebo viac, v závislosti od hmotnosti pasty). Cestoviny dáme na panvicu s rozohriatym olivovým olejom, pridáme napríklad paradajky, cesnak, bylinky a zalejeme vodou. Takto sa pripravujú cestoviny. Škrobová voda omáčku zahustí a dopadne výborne.

00Odpoveďmakki16. novembra 2022

zaujímavé

00OdpoveďConstantaConstanta29. októbra 2021

Nikdy som nevaril cestoviny na panvici, musím to vyskúšať. Ďakujem za podrobné vysvetlenia.

00Odpoveď Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik