Anny 1. augusta 2013 K receptu
zložitosť: ľahko Porcie: 1ŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUSlanina (alebo surová údená hruď) – 70 g Soľ, korenie – podľa chuti Pečené kuracie filé – 5-6 kusov Šťovík – 10 listov Zelený šalát – 10 listov Šalát Lollo Rossa – 10 listov Uhorky – 1-2 ks syr Feta Vlašské orechy – a hrsť paradajok – 1 – 2 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nakrájajte slaninu veľmi jemne cez zrno. Rozpálime panvicu so silným dnom a poukladáme na ňu plátky slaniny. Vyprážame z oboch strán do chrumkava. Odstráňte panvicu z ohňa a nechajte slaninu vychladnúť. Všetku zeleň opláchnite pod tečúcou vodou, položte na obrúsok a počkajte, kým sa všetka vlhkosť z zelene nevstrebe do látky. Vložte šalátovú misu do chladničky na 15 minút. Šťavel natrhajte na rovnaké kúsky ako šalát. Paradajky nakrájame na plátky, pridáme k zelenine a dochutíme soľou. Kuracie filé upečieme v alobale s koreninami (podľa chuti), uhorky nasekáme (skôr nahrubo), syr Feta nakrájame na štvorce (môžeme použiť formičky na jednohubky), pomelieme vlašské orechy, časť nalámeme na väčšie kúsky. Všetko krásne poukladáme na misku, posypeme orechmi, korením a pridáme balzamiko. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Recept je „ovocím mojej fantázie“, zrodil sa po tom, čo som si znovu prečítala dobrú stovku receptov zo šťaveľa a články o šťave (pre moju kuchyňu je to „vzácna“ ingrediencia)…