Evgeniya 2. novembra 2016 K receptu
Ak ste si v lete pripravili jeden alebo dva tégliky sušených paradajok, určite si s nimi upečte chlieb. Nadýchaný, aromatický chlieb určite zaujme svoje miesto na vašom stole.
zložitosť: priemer Porcie: 6 varenie: 2 hodiny 30 minút Pridať. čas: 30 minRúraPečenieEurópska kuchyňaRaňajkyVečeraPopoludňajšie občerstvenieVýrobok z cesta: PečivoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍmúka 350 sušené droždie 2 ČL cukru 2 ČL soli 1 ČL teplej vody 250 ml olivového oleja 3 ČL sušených paradajok 10 ks suchej bazalky 1,5 ČL Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
V teplej vode rozpustite droždie a cukor a nechajte na teplom mieste aktivovať. Múku preosejeme a zmiešame so soľou a bazalkou.
Krok 2
Kváskovú zmes nalejte do múky a premiešajte. Nalejte 2 lyžice olivového oleja. l. a vymiesime cesto. Rozdeľte ho na dve rovnaké časti.
Krok 3
Jednu časť paradajok pretrite cez sito alebo rozdrvte v mixéri, kým sa nerozpustí. Druhú časť paradajok nakrájame nadrobno.
Krok 4
Do jednej časti cesta vmiešame paradajkový pretlak, ak treba, pridáme 1 polievkovú lyžičku. l. múky. Obe cestá prikryjeme obrúskami a necháme na teplom mieste hodinu kysnúť.
Krok 5
Vykysnuté cesto premiesime a na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto s paradajkami na 0,7 cm hrubú vrstvu. Rozvaľkajte biele cesto na rovnakú vrstvu a položte ho na cesto s paradajkami. Nakrájané paradajky rozložíme na povrch bieleho cesta. Všetko spolu zvinieme do rolády.
Krok 6
Tortovú alebo chlebovú formu vystelieme papierom na pečenie a vložíme do nej rolku cesta. Prikryjeme obrúskom a necháme na teplom mieste kysnúť 40-50 minút. Rozpečený chlieb potrieme olivovým olejom a podľa potreby posypeme sezamom alebo ľanovými semienkami.
Krok 7
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 35-40 minút. Hotový chlieb vyberte z formy a prikrytý utierkou nechajte vychladnúť na mriežke.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Do cesta môžete použiť olivový olej, ktorý obsahoval sušené paradajky. Je veľmi voňavý.