KisA_CheF 22. júla 2017 K receptu
Domáca kuchyňa je vždy spojená s príjemným teplom a rodinnou pohodou. V každom dome si gazdiná pripraví pečienku podľa vlastných pravidiel a variácií a tajomstiev varenia je veľa. Pozývam vás vyskúšať tento jednoduchý recept na lahodné a chutné bravčové jedlo!
zložitosť: ľahko Kalórie: 696,31 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Pridať. čas: 5 min Použité: 35,10 g/39,06 g/50,67RúraPraženieDusenie, chradnutieVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmäso (bravčové mäso) 700 g zemiakov 1 kg mrkvy 2 ks cibuľa (červená) 1 ks paprika (paprika) 1 ks paprika (chili) 1-2 ks paradajka 1 ks cesnak 2 bobkové listy 2 (listy) ks korenia 1 ČL zele. ochutnajte víno (suché) 1 ČL paradajkového pretlaku 1-2 ČL vody 1 pohár Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zeleninu umyte a ošúpte korene. Mäso rozmrazte a pripravte na krájanie.
Krok 2
Mrkvu nakrájame na kocky.
Krok 3
Tiež nakrájajte červenú cibuľu.
Krok 4
Zemiaky, paradajky, sladkú papriku nakrájame na kocky. Feferónku nakrájame na kolieska a cesnak na tenké plátky.
Krok 5
Bravčové mäso nakrájame na malé kúsky.
Krok 6
Smažte všetky ingrediencie v rastlinnom oleji.
Krok 7
Pridajte lyžicu suchého červeného vína.
Krok 8
Pridajte asi dve polievkové lyžice paradajkového pretlaku a premiešajte.
Krok 9
Potom pridajte pohár vody a za občasného miešania nechajte 30-40 minút dusiť pod pokrievkou.
Krok 10
Len za 5-10 minút pridajte korenie, bobkové listy a tyčinku masla podľa chuti. Podávajte pečienku ako samostatné horúce jedlo. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Zelenina a mäso sú v dokonalej harmónii a navzájom sa dopĺňajú, vďaka čomu je toto jedlo nielen chutné, ale aj zdravé, uspokojujúce a výživné.
UŽITOČNÉ RADY
Ak nemáte radi pikantné, radím vám, aby ste do jedla opatrne pridali štipľavé čili papričky. Pri dlhšom varení sa jeho chuť rozvinie a jeho pikantnosť sa zintenzívni. Semená môžete z ovocia odstrániť, pretože obsahujú hlavnú horkosť papriky.