Domáca bravčová pečienka

KisA_CheF 22. júla 2017 K receptu

Domáca kuchyňa je vždy spojená s príjemným teplom a rodinnou pohodou. V každom dome si gazdiná pripraví pečienku podľa vlastných pravidiel a variácií a tajomstiev varenia je veľa. Pozývam vás vyskúšať tento jednoduchý recept na lahodné a chutné bravčové jedlo!

zložitosť: ľahko Kalórie: 696,31 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Pridať. čas: 5 min Použité: 35,10 g/39,06 g/50,67RúraPraženieDusenie, chradnutieVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmäso (bravčové mäso) 700 g zemiakov 1 kg mrkvy 2 ks cibuľa (červená) 1 ks paprika (paprika) 1 ks paprika (chili) 1-2 ks paradajka 1 ks cesnak 2 bobkové listy 2 (listy) ks korenia 1 ČL zele. ochutnajte víno (suché) 1 ČL paradajkového pretlaku 1-2 ČL vody 1 pohár Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zeleninu umyte a ošúpte korene. Mäso rozmrazte a pripravte na krájanie.

Krok 2

Mrkvu nakrájame na kocky.

Krok 3

Tiež nakrájajte červenú cibuľu.

Krok 4

Zemiaky, paradajky, sladkú papriku nakrájame na kocky. Feferónku nakrájame na kolieska a cesnak na tenké plátky.

Krok 5

Bravčové mäso nakrájame na malé kúsky.

Krok 6

Smažte všetky ingrediencie v rastlinnom oleji.

Krok 7

Pridajte lyžicu suchého červeného vína.

Krok 8

Pridajte asi dve polievkové lyžice paradajkového pretlaku a premiešajte.

Krok 9

Potom pridajte pohár vody a za občasného miešania nechajte 30-40 minút dusiť pod pokrievkou.

Krok 10

Len za 5-10 minút pridajte korenie, bobkové listy a tyčinku masla podľa chuti. Podávajte pečienku ako samostatné horúce jedlo. Dobrú chuť!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Zelenina a mäso sú v dokonalej harmónii a navzájom sa dopĺňajú, vďaka čomu je toto jedlo nielen chutné, ale aj zdravé, uspokojujúce a výživné.

UŽITOČNÉ RADY

Ak nemáte radi pikantné, radím vám, aby ste do jedla opatrne pridali štipľavé čili papričky. Pri dlhšom varení sa jeho chuť rozvinie a jeho pikantnosť sa zintenzívni. Semená môžete z ovocia odstrániť, pretože obsahujú hlavnú horkosť papriky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik