gastronóm 23. apríla 2013 K receptu
Ako priznáva Elena Motova, v Minsku ju naučili robiť skutočné zemiakové placky. Skúsme!
zložitosť: priemer Kalórie: 313,12 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Použité: 19,26 g/18,32 g/19,01Bieloruská kuchyňaHlavný chodPalacinky, palacinky, tvarohové koláčeINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2-3 veľké zemiakové hľuzy 75 g údeného lososa rafinovaný rastlinný olej čerstvo mleté čierne korenie soľNa omáčku:100 g granulovaného tvarohu 2-3 lyžice. l. kyslá smotana 2-3 nakladané uhorky 1 malý zväzok kôpru čerstvo mleté čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte omáčku. Uhorky nakrájané na malé kocky, kôpor umyte, osušte a nasekajte. Ak je tvaroh tekutý, vložte ho do jemného sitka a tekutinu sceďte. V miske zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, kôpor a uhorky, dochutíme soľou a korením, zemiaky dobre umyjeme, ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Rukami vytlačte prebytočnú tekutinu, pridajte soľ a korenie. Rozohrejte panvicu s olejom na miernom ohni. Roztierajte 1 polievkovú lyžičku. l. strúhané zemiaky, hmotu vyrovnajte a opečte na miernom ohni do zlatista – najskôr na jednej strane, potom otočte a opečte na druhej strane, kým sa neuvarí, nakrájajte na tenké plátky. Vyprážané zemiakové placky položte na papierové utierky podávajte horúce s omáčkou a plátkami lososa.