gastronóm 6. máj 2013 K receptu
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 2 hodiny 30 minútHlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIEHovädzie srdce – 600 g Zemiaky – 3 ks Mrkva – 3 ks Cibuľa – 2 ks Petržlen – 1 ks Nakladaná zelenina – 2 ks Petržlen – 1 zväzok Paradajky – 500 g Soľ – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte pomalý hrniec a prísady.
Krok 2
Odstráňte všetok tuk zo srdca. Srdce nalejte veľkým množstvom studenej vody a nechajte pôsobiť 3 hodiny, potom opláchnite, vložte do misky multivarky, zalejte horúcou vodou a varte v režime „Stew“ pol hodiny pred koncom varenia. pridajte soľ. Preneste srdce z vývaru do studenej vody na 10-15 minút. Potom nakrájajte cez zrno na tenké plátky.
Krok 3
Pripravte si zeleninu. Zemiaky, mrkvu, cibuľu, petržlenovú vňať ošúpeme a nakrájame na plátky. V multivarke v režime “Multi-cook” pri 150°C všetku zeleninu opekáme na rozpálenom oleji 10 minút. Nakladané uhorky pozdĺžne rozrežte na 3-4 kusy a odstráňte jadierka. Dužinu nakrájajte na malé kúsky. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nasekáme.
Krok 4
Plátky srdca, vyprážanú zeleninu, kyslé uhorky a paradajky vložte do pomalého hrnca. Varte v režime „Multi-cook“ pri teplote 120 °C počas 30 minút. Za 2-3 minúty. Pridajte petržlen, kým nebude hotový.
Krok 5
Hovädzie srdce so zeleninou je pripravené.