gastronóm 5. apríla 2013 K receptu
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 1 hodinaVareniePrvý chod: polievkaINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ400 g bravčového mäsa 5 nakladaných uhoriek 3 zemiaky 2 mrkvy 2 cibule 4 listy bielej kapusty 1 polievková lyžica. l. múka 1 polievková lyžica. l. paradajková pasta 1 polievková lyžica. l. rastlinný olej Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte pomalý hrniec a prísady.
Krok 2
Zemiaky, mrkvu a cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Nasekajte aj kyslé uhorky. Kapustné listy umyjeme a nasekáme nadrobno.
Krok 3
Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na malé kúsky, obalíme v múke. V režime „Multi-cook“ pri teplote 160 °C zohrejte rastlinný olej a mäso opečte zo všetkých strán do zlatista, 2 minúty z každej strany. Pomocou dierovanej lyžice preložíme mäso na tanier.
Krok 4
Pridajte zemiaky, mrkvu a cibuľu a smažte 4 minúty. Preložíme na tanier. Smažte tam kapustu a kyslé uhorky 2 minúty. Preložíme na tanier.
Krok 5
Do misy poukladáme vrstvy mäsa, zemiaky s mrkvou a cibuľou, kapustu a uhorky. Paradajkovú pastu rozrieďte v 1 litri horúcej vody, nalejte do misky, zatvorte veko multivarky a varte v režime „Multi-cook“ 1 hodinu pri teplote 90 °C.
Krok 6
Pred podávaním ochutíme soľou a podľa potreby dosolíme.