gastronóm 5. marca 2013 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 12 varenie: 15 minObčerstvenieINGREDIENCIE NA 12 PORCIÍ10 plátkov kvalitného sendvičového chleba 250 g pripravených lúpaných kreviet 1 stredná uhorka 1 veľké veľmi zrelé avokádo 1 lyžička. citrónová šťava, maslo, morská soľ, čerstvo mleté čierne korenie, olivy, červená paprika, kukurica, plátky syra atď. na dekoráciu Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorku ošúpeme, lyžicou zbavíme semienok, dužinu nastrúhame na jemnom strúhadle a vytlačíme prebytočnú šťavu. Avokádo ošúpeme, vyberieme kôstku a dužinu nakrájame.
Krok 2
Skombinujte krevety, avokádo a uhorky, rozšľahajte v mixéri, dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou, premiešajte.
Krok 3
Z chleba vykrajujeme spárované figúrky a ozdobíme podľa želania. Každý kúsok namastíme z jednej strany veľmi tenkou vrstvou zmäknutého masla, pridáme krevetový krém a kúsky spojíme. Ozdobte podľa svojej fantázie.