Masa Barmasa, teplý šalát s mušľami, cuketou a špargľou

Náčelníci 6. júna 2017 K receptu

Základom šalátu je nízkokalorická zelenina. Na dresing a vyprážanie sa použilo minimum rastlinného oleja. A aby šalát nevyzeral nudne, je doplnený mušľami a japonským korením.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 minRúraVareniePraženiePečenieVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUcuketa – 600 g veľká zelená špargľa – 240 g hrebenatky – 200 g olivového oleja – 1 polievková lyžica citrónu – 60 japonských korení furikaki – 2 g paradajky čerešňa alebo daterini – 50 g mini-bylinkový šalát – 10 g bielej cibule – 1/2 cibuľové klíčky hrášok (afila) – 8 g cesnak – 1 strúčik chipotle omáčka podľa chuti soľ podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cuketu prekrojíme pozdĺžne na polovicu, zbavíme jadrovníka a nakrájame na polovičné kolieska. Špargľu ošúpeme, nakrájame na 2-3 cm kúsky zeleninu 1-2 minúty blanšírujeme, potom scedíme vodu a orestujeme na olivovom oleji, mala by zostať chrumkavá.

Krok 2

Paradajky upečieme v rúre na 200 C na pergamene, ošúpeme a nasekáme nožom na konzistenciu pyré.

Krok 3

Nakrájajte bielu cibuľu veľmi jemne a skombinujte s nasekanými bylinkami a cesnakom, pridajte paradajky.

Krok 4

Pridajte chipotle omáčku, citrónovú šťavu, potom soľ a premiešajte.

Krok 5

Opečte mušle z oboch strán, pridajte soľ. Na tanier naložíme zeleninu ochutenú citrónovou šťavou. Ozdobte polovicami paradajok a klíčkami hrášku. Navrch posypeme japonské korenie furikaki.

MIMOchodom

Recept poskytol Vitaly Karsaev, šéfkuchár siete reštaurácií Coffeemania.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik