Náčelníci 6. júna 2017 K receptu
Základom šalátu je nízkokalorická zelenina. Na dresing a vyprážanie sa použilo minimum rastlinného oleja. A aby šalát nevyzeral nudne, je doplnený mušľami a japonským korením.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 minRúraVareniePraženiePečenieVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUcuketa – 600 g veľká zelená špargľa – 240 g hrebenatky – 200 g olivového oleja – 1 polievková lyžica citrónu – 60 japonských korení furikaki – 2 g paradajky čerešňa alebo daterini – 50 g mini-bylinkový šalát – 10 g bielej cibule – 1/2 cibuľové klíčky hrášok (afila) – 8 g cesnak – 1 strúčik chipotle omáčka podľa chuti soľ podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cuketu prekrojíme pozdĺžne na polovicu, zbavíme jadrovníka a nakrájame na polovičné kolieska. Špargľu ošúpeme, nakrájame na 2-3 cm kúsky zeleninu 1-2 minúty blanšírujeme, potom scedíme vodu a orestujeme na olivovom oleji, mala by zostať chrumkavá.
Krok 2
Paradajky upečieme v rúre na 200 C na pergamene, ošúpeme a nasekáme nožom na konzistenciu pyré.
Krok 3
Nakrájajte bielu cibuľu veľmi jemne a skombinujte s nasekanými bylinkami a cesnakom, pridajte paradajky.
Krok 4
Pridajte chipotle omáčku, citrónovú šťavu, potom soľ a premiešajte.
Krok 5
Opečte mušle z oboch strán, pridajte soľ. Na tanier naložíme zeleninu ochutenú citrónovou šťavou. Ozdobte polovicami paradajok a klíčkami hrášku. Navrch posypeme japonské korenie furikaki.
MIMOchodom
Recept poskytol Vitaly Karsaev, šéfkuchár siete reštaurácií Coffeemania.