Mäsové guľky so sladkokyslou omáčkou na budúce použitie

Mäsové guľky so sladkokyslou omáčkou na budúce použitie

gastronóm 10. február 2016sladkokyslá omáčkamäsové guľky na budúce použitiefašírkysladkokyslá omáčkamäsové guľky na budúce použitie K receptu

Zostávajúce mleté ​​mäso je veľmi rozumné ihneď premeniť na hotové fašírky alebo fašírky, ktoré môžeme kedykoľvek zohriať buď vo vývare alebo v omáčke.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodinaRúraPečenieDusenie, chradnutieVečeraVečeraPrázdneHlavný chodVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g chudého mletého mäsa (hovädzie, morčacie, zmes hovädzieho a bravčového mäsa) 2 polievkové lyžice. krupica 50 g tvrdého syra 5 vetvičiek petržlenu 2 strúčiky cesnaku ½ ČL. soľ alebo podľa chuti ¼ lyžičky. mleté ​​​​čierne korenie alebo rastlinný olej podľa chutiNa omáčku:1 polievková lyžica. rastlinný olej 1 cibuľa 450 ml konzervované sekané paradajky 150 g marhuľový džem 2 polievkové lyžice. tmavohnedý cukor 1 polievková lyžica. Worcestershire omáčka 1 polievková lyžica. horčica štipka horkej červenej papriky vločiek Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rúru predhrejeme na 180 C. Plech vystelieme papierom na pečenie alebo alobalom. Fóliu namažte rastlinným olejom.

Krok 2

Pripravte mäsové guľky. Cesnak a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno, syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Mleté mäso zmiešame s krupicou, cesnakom, bylinkami a syrom, dochutíme soľou a korením a dôkladne premiešame vidličkou alebo rukami.

Krok 3

Formujte fašírky s priemerom 2,5 cm, ukladajte na plech tak, aby sa navzájom nedotýkali. Pomocou kefy ich namažte rastlinným olejom. Pečieme 12-15 minút do zlatista.

Krok 4

Ochlaďte mäsové guľky a položte ich v jednej vrstve na dosku, ktorá sa zmestí do mrazničky. Zmrazte na 30-40 minút, potom preneste do plastového vrecka (najlepšie so zipsom) a uložte do mrazničky až na 30 dní.

Krok 5

Pripravte omáčku. Cibuľu nakrájame nadrobno. V holandskej rúre alebo hlbokom hrnci zohrejte olej a na miernom ohni opečte cibuľu do mäkka, 5 minút. Pridáme paradajky, marhuľový džem, cukor, worčestrovú omáčku, horčicu a feferónku. Omáčku priveďte do varu, znížte teplotu a varte do zhustnutia, asi 15 minút. Ochlaďte na izbovú teplotu, rozdeľte do nádob a zmrazte. Omáčka vydrží v mrazničke až 30 dní.

Krok 6

Pred podávaním zohrejte omáčku v holandskej rúre, prikrytú, na miernom ohni a miešajte. Do vriacej omáčky vložte mrazené mäsové guľky a zohrievajte na miernom ohni 15-20 minút.

Krok 7

Fašírky podávame so zemiakovou kašou alebo varenou ryžou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik