Nakladaná mrkva na zimu

Nakladaná mrkva na zimu

gastronóm 2. júna 2016Konzervovanie K receptu

Pripravte nakladanú mrkvu na zimu podľa nášho receptu, pretože s najväčšou pravdepodobnosťou ste to ešte nikdy neurobili. Tak prečo nespestria rodinný jedálniček jeho obohatením o nové originálne občerstvenie?! Jeho príprava navyše nevyžaduje drahé suroviny ani dlhé hodiny státia pri sporáku. Vezmeme mrkvu, pridáme korenie, nalejeme marinádu – a je to! Majte však na pamäti, že je lepšie nechať takýto snack variť niekoľko týždňov alebo dokonca mesiacov. Ideálne je počkať do zimy (aspoň začiatkom decembra) a ochutnať nakladanú mrkvu – so záujmom a potešením!

zložitosť: priemer Kalórie: 251,15 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 1 hodina Použité: 3,10 g/10,42 g/35,92VečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍstredne veľká mladá mrkva s vrcholmi – 2 kg cesnak – 2-3 strúčiky bobkový list – 3-4 ks čierne korenie – 5-6 ks horčičné semienka – 1 polievková lyžica. l klinčeky – 8–10 púčikov pitná voda – 1,5 luxusu (9 %) – 200 ml cukru – 200 g soli – 3 polievkové lyžice. l.rastlinný olej – 100 ml Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie. Mrkvu dôkladne umyte kefou pod tečúcou studenou vodou. Odrežte vrcholy a ponechajte malé zelené chvosty. Položte na papierové obrúsky.

Krok 2

Poháre vyberajte podľa veľkosti mrkvy. Dôkladne ich umyte a sterilizujte. Je vhodné to urobiť v mikrovlnnej rúre: nalejte trochu vody do pohárov a vložte do zariadenia na 2-3 minúty. Potom ho prevráťte na čistý uterák a nechajte úplne vyschnúť.

Krok 3

Rozdeľte mrkvu do pripravených sterilizovaných pohárov. Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Pridajte do pohárov mrkvy. Rozdeľte na ne aj bobkový list, zrnká korenia, horčicu a klinčeky.

Krok 4

Pripravte si marinádu na mrkvu. Nalejte pitnú vodu do malého hrnca. Priveďte do varu. Pridajte cukor a soľ. Miešajte a varte 1 minútu na silnom ohni.

Krok 5

Odstráňte panvicu z ohňa. Pridajte ocot a premiešajte. Okorenenú mrkvu v pohároch opatrne zalejeme vzniknutou marinádou. Nalejte rastlinný olej, rovnomerne rozložte.

Krok 6

Poháre s nakladanou mrkvou uzavrite. Necháme vychladnúť. Uchovávajte v chladničke. Nakladaná mrkva môže byť použitá ako nezávislé slané občerstvenie.

UŽITOČNÉ RADY

Nakladaná mrkva je vhodná ako príloha k vyprážanému mäsu alebo hydine. Bude to chutné! Okrem toho sa takáto mrkva môže stať prísadou do rôznych zimných šalátov.

MIMOchodom

Na morenie tohto receptu si vyberte mladú mrkvu strednej hrúbky a dĺžky. Veľmi tenký nebude fungovať: bude príliš mäkký. Je nepravdepodobné, že by hustá mrkva bola dobre namočená v marináde.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik