Nakladaná špargľa
gastronóm 2. júna 2016 K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 261,33 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 6 hodín Použité: 5,39 g/15,36 g/25,62VečeraVečeraPrázdneINGREDIENCIE NA 2 PORCIE500 g špargle 1 polievková lyžica. l. soľ 1 šálka jablčného octu 1,5 lyžice. l. rastlinný olej 1 lyžička. čierne korenie 1 polievková lyžica. l. semená kôpru 1 polievková lyžica. l. cukor 2 strúčiky cesnaku Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ak je mladá špargľa tenká, nemusíte s ňou nič robiť. Ak je zrelý s hrubými stonkami, bližšie ku koreňom sa stáva drsným. Odlomte asi 2-2,5 cm od spodnej časti každej stonky.
Krok 2
Zrelú špargľu ošúpeme nožom.
Krok 3
Zrelú špargľu vložte na 1-2 minúty do vriacej vody, potom ju ochlaďte v ľadovej vode a osušte. Mladú špargľu jednoducho obaríme vriacou vodou v cedníku a osušíme.
Krok 4
Pripravte si vysoké sterilizované poháre, do ktorých môžete špargľové špargle vložiť tak, aby ich marináda úplne pokryla. Rozdeľte špargľu do pohárov.
Krok 5
Na marinádu zohrejte ocot na strednom ohni. Mala by byť teplá, ale nie vriaca.
Krok 6
Do octu pridajte soľ a cukor.
Krok 7
Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky a pridáme do výslednej zmesi. Potom do panvice pridajte olej, kôprové semienka a korenie. Do tejto marinády môžete pridať aj pár lyžíc dijonskej horčice, chuť bude ešte bohatšia.
Krok 8
Marinádu poriadne premiešame a nalejeme na špargľu. Teraz pridajte teplú vodu na vrch.
Krok 9
Poháre uzavrite viečkami a dajte na 6 hodín do chladničky.