Nakladaná špargľa

Nakladaná špargľa

gastronóm 2. júna 2016Konzervovanie K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 261,33 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 6 hodín Použité: 5,39 g/15,36 g/25,62VečeraVečeraPrázdneINGREDIENCIE NA 2 PORCIE500 g špargle 1 polievková lyžica. l. soľ 1 šálka jablčného octu 1,5 lyžice. l. rastlinný olej 1 lyžička. čierne korenie 1 polievková lyžica. l. semená kôpru 1 polievková lyžica. l. cukor 2 strúčiky cesnaku Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ak je mladá špargľa tenká, nemusíte s ňou nič robiť. Ak je zrelý s hrubými stonkami, bližšie ku koreňom sa stáva drsným. Odlomte asi 2-2,5 cm od spodnej časti každej stonky.

Krok 2

Zrelú špargľu ošúpeme nožom.

Krok 3

Zrelú špargľu vložte na 1-2 minúty do vriacej vody, potom ju ochlaďte v ľadovej vode a osušte. Mladú špargľu jednoducho obaríme vriacou vodou v cedníku a osušíme.

Krok 4

Pripravte si vysoké sterilizované poháre, do ktorých môžete špargľové špargle vložiť tak, aby ich marináda úplne pokryla. Rozdeľte špargľu do pohárov.

Krok 5

Na marinádu zohrejte ocot na strednom ohni. Mala by byť teplá, ale nie vriaca.

Krok 6

Do octu pridajte soľ a cukor.

Krok 7

Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky a pridáme do výslednej zmesi. Potom do panvice pridajte olej, kôprové semienka a korenie. Do tejto marinády môžete pridať aj pár lyžíc dijonskej horčice, chuť bude ešte bohatšia.

Krok 8

Marinádu poriadne premiešame a nalejeme na špargľu. Teraz pridajte teplú vodu na vrch.

Krok 9

Poháre uzavrite viečkami a dajte na 6 hodín do chladničky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik