Paradajkový a mrkvový šalát

gastronóm 1. novembra 2016 K receptu

Koniec augusta je vrcholom sezóny paradajok. Nazbierajte v tomto šaláte čo najviac rôznych odrôd, potom vás ohromí chuťou aj vzhľadom.

zložitosť: ľahko Kalórie: 160,61 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 25 min Použité: 5,12 g/11,37 g/8,82ŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuRýchloINGREDIENCIE NA 4 PORCIE600 g rôznych paradajok (rôzne farby a tvary) 2 stredné mrkvy 1 malý zväzok zelenej cibule 1 červená čili paprička 2 polievkové lyžice. l. tekvicové semienka 3 lyžice. l. olivový olej 2 lyžice. l. balzamikový ocotSoľČierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Veľké paradajky nakrájajte na plátky, malé na polovicu. Vložte paradajky do šalátovej misy.

Krok 2

Mrkvu ošúpeme a nakrájame na tenké dlhé pásiky (ak máte krájač na zeleninu v tvare špagiet, použite ho).

Krok 3

Jemne nakrájajte zelenú cibuľu. Chilli papričku rozrežte na polovicu, odstráňte semená a blany a nakrájajte na tenké polovičné krúžky. Do šalátovej misy pridajte mrkvu, zelenú cibuľku a čili papričky.

Krok 4

Na dresing zmiešame balzamikový ocot a olivový olej, pridáme soľ, korenie a dobre premiešame. Zálievkou prelejeme šalát a necháme 10 minút pôsobiť.

Krok 5

Medzitým rozohrejeme suchú panvicu a tekvicové semienka opekáme 1 minútu. Šalát posypte semienkami a ihneď podávajte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik