gastronóm 14. novembra 2012 K receptu
Jednoduché, uspokojujúce, chutné a rýchle jedlo. Medzi nezvyčajné si všimneme pridanie nakladaných uhoriek do pečene. Dodajú jedlu trochu tepla a pikantnosti. Ak chcete, môžete použiť aj kyslé uhorky, ale mali by byť chrumkavé a nie veľmi vodnaté. Potom nie je potrebné do misky pridávať soľ!
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minMorenieHlavný chodDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE100 g surovej bravčovej masti 400 g bravčovej pečene 2 polievkové lyžice. l. rastlinný olej 2 cibule 2 póry, iba biela časť a 2 cm zelené 100 ml mäsového vývaru 2 paradajky 2 nakladané uhorky soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Bravčovú masť nakrájame nadrobno a roztopíme na panvici. Pečeň umyte, odstráňte blany a nakrájajte na malé kocky. Pridajte spolu s rastlinným olejom do masti a smažte na vysokej teplote do hneda, 6-8 minút.
Krok 2
Celú cibuľu nakrájame na tenké pol krúžky. Pridáme k pečeni, zalejeme vývarom a dusíme 5–7 minút.
Krok 3
Paradajky umyte, nakrájajte na 4 časti, uhorky nakrájajte na kocky. Spojte s pečeňou, zahrievajte 3-4 minúty. a miešajte. Dochutíme soľou a korením. Podávajte horúce.