gastronóm 22. júla 2017 K receptu
Koláč s francúzskym prízvukom. Ak máte chuť na sardelovú pizzu, určite vám bude chutiť. A ak máte radi svetlé, bohaté chute, bude sa vám páčiť aj koláč.
zložitosť: priemer Porcie: 8 varenie: 2 hodiny 30 minútProvensálska kuchyňaVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoKoláčePárty, bufetnarodeninyKarnevalVeľká nocINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍNa náplň:pór – 0,5 kg pór – 0,5 kg rastlinný olej – 4 polievkové lyžice. l čierne olivy bez kôstok – 18-20 ks tymian – 2-3 vetvičky, jemne sušená rybia dužina – 160 g paradajka – 2 ks.Na test:suché droždie – 1 lyžička rastlinný olej – 1 polievková lyžica. l teplá voda – 150 ml múky – 200 g soli Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Do misy preosejeme múku a soľ, pridáme kvások. Tenkým prúdom nalejte vodu, potom olej. Cesto miesime 5 minút. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť 1 hodinu.
Krok 2
Cibuľu ošúpeme a pór dôkladne opláchneme. Cibuľu a bielu časť póru nakrájame na tenké polkolieska. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a za občasného miešania opekáme 10 minút. Pridáme pór a restujeme ďalšie 3 minúty.
Krok 3
Tymián umyjeme, osušíme a nasekáme. Paradajky oparíme vriacou vodou a odstránime šupku. Dužinu nasekáme nadrobno.
Krok 4
K cibuli pridáme tymián a paradajky, podľa chuti soľ a korenie. Zmiešajte. Zeleninu dusíme prikrytú 45 minút. Za 10 min. Pred dokončením odstráňte veko. Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
Krok 5
Z rýb odstráňte hlavy, chvosty a vnútornosti. Každú rybu rozdeľte na 2 filety, odstráňte chrbtovú kosť a veľké rebrové kosti.
Krok 6
Predhrejte rúru na 200°C. Plech na pečenie vymastíme olejom. Cesto rozvaľkajte na tenkú vrstvu, položte na plech a rukami vytvorte okraje. Cibuľovú zmes rozotrite na cesto v rovnomernej vrstve. Na vrch plnky položíme rybu nakrájanú na tenké prúžky. Do stredu každého diamantu položte olivu. Pečieme 30 minút.