gastronóm 3. marca 2013 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 66,62 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 4,44 g/1,48 g/9,19ŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 stredné paradajky z volského srdca 4 stredné uhorky 100 g snehového hrášku 150 g reďkovky alebo daikonu 150 g zelenej špargle niekoľko vetvičiek kôpru a koriandra 150 g matsonisol, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky nakrájame na tenké plátky a poukladáme na taniere do kruhu. Odlomte tvrdé konce špargle, v prípade potreby ošúpte stonky a varte v pare alebo blanšírujte 3-4 minúty, potom nechajte vychladnúť.
Krok 2
Ošúpte uhorky, ak sú semená veľké, odstráňte ich lyžičkou. Hrášok nakrájajte na malé kúsky, reďkovky (alebo ošúpaný daikon) a uhorky na stredne veľké pásiky, vložte do misy, ochuťte nasekanými bylinkami, soľou, korením a matsoni. Výsledný šalát položte na paradajky vo forme úhľadnej pyramídy.