gastronóm 3. mája 2013 K receptu
Skvelým doplnkom k tomuto šalátu bude pohár dobrého vína. Najlepšie je talianske mladé Chianti, ale večeru doplní aj francúzske Beaujolais alebo New World Merlot.
zložitosť: ľahko Kalórie: 238,37 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 30 min Použité: 9,51 g/18,57 g/15,14stredomorská kuchyňaŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍhrsť olív 4-5 kusov staršieho bieleho chleba 400 g zrelých paradajok 175 g troch druhov syra (napr. gorgonzola, mozzarella a brie) 450 g uhoriek 50 g sušených paradajok hrsť hlávkového šalátu (hlávkový šalát, špenát , kukurica) malý zväzok bazalky 4 polievkové lyžice. l. extra panenský olivový olej 2 lyžice. l. červený vínny ocot, soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Chlieb nakrájajte na kocky so stranou 2–3 cm, pokvapkajte olivovým olejom a sušte v rúre pri teplote 190 °C 5–7 minút, nechajte vychladnúť. Paradajky a uhorky nahrubo nakrájame. V miske zmiešame olivový olej, ocot, soľ a korenie. Mozzarellu natrhajte rukami, rozdrobte nivu a brie nakrájajte na malé kúsky. Plochou stranou noža rozdrvte olivy a odstráňte kôstku. Umyte a osušte všetky listy šalátu. Z bazalky a špenátu odstráňte stonky. Potom pridajte zeleninu, všetky druhy syra, sušené paradajky, olivy, chlieb a lístky bazalky. Zálievkou prelejeme šalát a jemne premiešame rukami. Ihneď podávajte.