gastronóm 5. máj 2013 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 15 minčínska kuchyňaŠalátRýchloINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ3 dlhoplodé uhorky 3 malé mrkvy 350 g zlatých fazuľových klíčkov 100 g veľkých pripravených kreviet 3 polievkové lyžice. l. pražené arašidyNa tankovanie:1/4 šálky sójovej omáčky 3 polievkové lyžice. l. ryžový ocot 2 lyžice. l. sezamový olej 1 polievková lyžica. l. ryžové víno alebo saké 1 polievková lyžica. l. cukor 1/2 lyžičky. soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky nakrájajte pozdĺžne na 4 kusy, odstráňte semená; Dužinu nakrájajte na veľké prúžky. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na tenké prúžky. Uhorky zmiešame s 2/3 mrkvy Pripravte dresing zmiešaním všetkých ingrediencií v miske na veľký tanier do stredu, zvyšnú mrkvu položte do kruhu okolo okraja taniera. . Umiestnite fazuľové klíčky okolo zmesi uhoriek a mrkvy.
Krok 2
Odstráňte škrupinu z kreviet. Vodorovne rozrežte na polovicu. Umiestnite krevety ružovou stranou nahor na klíčky. Navrch posypeme mletými arašidmi. Zálievkou prelejeme šalát a zľahka premiešame. Podávajte ihneď. Ak nemôžete nájsť saké alebo ryžové víno, nahraďte ho suchým bielym vínom, najlepšie austrálskym alebo juhoafrickým.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Pomaly si začíname zvykať na to, že krevety sú bežnou súčasťou nášho jedálnička. Aj veľké surové krevety, kedysi nevídaná pochúťka, sa dnes predávajú v tých najošumelejších obchodoch.