IVPetrovej 16. novembra 2016 K receptu
Klasický americký snack, ktorý sa skvele hodí k pivu a ľadovému čaju. Ako príloha k mäsu sú veľmi dobré aj vyprážané zelené paradajky.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 20 minObčerstvenieHlavný chodDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU6 veľkých, pevných zelených paradajok 120 g jemne mletej kukuričnej múky 200 g strúhanky 150 g pšeničnej múky 2 polievkové lyžice. l. cibuľový prášok 1 lyžička. kari 2 vajcia 100 ml smotany 33% tuku rastlinný olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky nakrájajte priečne na stredné kúsky, posypte ich soľou a korením.
Krok 2
Zmiešajte kukuričnú múku, strúhanku, cibuľový prášok, soľ a korenie v plytkej miske. V druhej miske zmiešame pšeničnú múku s kari, v tretej vajce a smotanu.
Krok 3
Nalejte rastlinný olej do panvice a zohrejte na strednom ohni.
Krok 4
Plátky paradajok namáčame najprv v kari múke, potom v smotanových vajciach a potom ich obalíme v kukuričnej múke.
Krok 5
Paradajky varte, kým dobre nezhnednú, asi 2 minúty na každej strane.
Krok 6
Paradajky premiestnite na papierové utierky. Odstráňte prebytočný olej a podávajte.
MIMOchodom
Toto jedlo sa dá pripraviť aj s nezrelými, veľmi pevnými červenými paradajkami.