gastronóm 29. apríla 2013 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 466,32 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 15 min Použité: 3,72 g/45,82 g/9,73ŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 hrste akéhokoľvek druhu šalátu 1/2 malého zväzku žeruchy 1 stredná uhorka 3 zrelé avokáda malý zväzok petržlenu niekoľko vetvičiek bazalky hrsť píniových orieškov 2 polievkové lyžice. l. jablčný ocot 6 lyžíc. l. olivový olej 2 lyžice. l. vyčírená jablková šťava 1 lyžička. jemná horčicová soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Umyté a osušené listy šalátu vložte do misy. Uhorku nakrájame na plátky. Avokádo rozrežte pozdĺžne na polovicu; otočte polovice – jednu v smere hodinových ručičiek, druhú proti smeru hodinových ručičiek a oddeľte ich. Ľahko zasiahnite kosť čepeľou ťažkého noža tak, aby do nej čepeľ vstúpila niekoľko milimetrov; odstráňte jamku. Dužinu nakrájame na kocky.
Krok 2
Na suchej panvici opekáme píniové oriešky 1 minútu.
Krok 3
V miske zmiešame olivový olej, horčicu, jablčný ocot, soľ a korenie a vyšľaháme vidličkou alebo metličkou.
Krok 4
Skombinujte šalát, uhorku a avokádo, bazalku a petržlenovú vňať, pokvapkajte dresingom a posypte opečenými píniovými orieškami.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Keď máme hostí, väčšinou pečieme úplne nevegetariánsky kúsok mäsa. Alebo ryba. A nikdy nevaríme zemiaky ako prílohu – robíme tento šalát.