gastronóm 23. apríla 2013 K receptu
Ľahký transformovateľný šalát: pridajte zeleninu podľa chuti!
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 30 minŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE500 g mladých malých zemiakov 2 čerstvé uhorky 1 malý zväzok petržlenu 1 malý zväzok kôpru 3-4 polievkové lyžice. l. lúpané píniové orieškyNa tankovanie:4 lyžičky. rafinovaný rastlinný olej 2 lyžice. l. sezamový olej 2 lyžice. l. citrónová šťava 1 polievková lyžica. l. tekutý svetlý med 1 polievková lyžica. l. sladká dijonská horčica soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si dresing. V miske zmiešame rastlinný a sezamový olej, citrónovú šťavu, med, horčicu, soľ a dobre vyšľaháme do hladka zemiaky dôkladne umyjeme kefou, uvaríme vo vriacej osolenej vode do mäkka, 15-20 minút. Scedíme a ešte horúce ošúpeme. Ak je koža tenká, nechajte ju vo svojej koži. Prekrojte na polovicu, vložte do misky a po zmiešaní s dresingom nechajte 2-3 minúty vsiaknuť. Na suchej panvici na strednom ohni opekajte píniové oriešky asi 3-4 minúty do zlatista uhorky, osušte a nakrájajte na tenké plátky. Do šalátu pridáme uhorky, premiešame, posypeme opraženými orechmi a podávame.