5 skvelých receptov na sendviče s tuniakom: výber chleba, nátierok a kombinácií

5 skvelých receptov na sendviče s tuniakom: výber chleba, nátierok a kombinácií

5 skvelých receptov na sendviče s tuniakom: výber chleba, nátierok a kombinácií

Marianna Orlinková 8. marca 2024

sendvič koncept je flexibilný. K dispozícii na 100 druhoch chleba, so 150 možnosťami plnenia, otvorený a zatvorený, teplý a studený, tenký a hrubý, veľký a malý. A tuniak je iný ako tuniak. Skúsme navrhnúť niekoľko ideálnych sendvičov a vy si vyberte svoje obľúbené.

Sendvič s tuniakom a vajcom v pita chlebeSendvič s tuniakom PPSendvič s tuniakom a vajcom v pita chlebeSendvič s tuniakom PP

O čom budeme hovoriť v článku:

  • Aký druh chleba je potrebný na sendviče s tuniakom?
  • Čo natrieť na chlieb k tuniakovi
  • Čo sa hodí k tuniakovi v sendvičoch?
  • Recepty na tuniakové sendviče, najrozmanitejšie a najchutnejšie
  • Sendvič s tuniakom PP
  • Sendvič s tuniakom a avokádom
  • Sendvič s tuniakom a uhorkou
  • Horúci sendvič s tuniakom a syrom
  • Sendvič s tuniakom a vajcom v pita chlebe

Aký druh chleba je potrebný na sendviče s tuniakom?

V skutočnosti je odpoveď jednoduchá: akákoľvek. Neexistuje druh chleba, ktorý by nefungoval. Otázkou je, či chcete ten tuniakový chlebíček hneď zjesť, alebo si ho zabaliť a vziať so sebou do práce či školy.

Ak ste premýšľali o tom, ako zapôsobiť na každého pri raňajkách, potom je bagel ideálnou voľbou.
Ak ste premýšľali o tom, ako zapôsobiť na každého pri raňajkách, potom je bagel ideálnou voľbou.

K tým chlebíkom, ktoré hneď zjete (najmä ak máte na to tanier, nôž a vidličku), sa skvele hodia hrubé plátky lahodného kváskového chleba odkrojené z veľkého bochníka. Môžete na ne dať veľa plnky a omáčky a jednoducho naberať plnku nožom a vidličkou a namáčať kúsky chleba do omáčky tečúcej na tanier. Alebo v tomto prípade môžu byť kúsky chleba naopak malé ako sviatočná bruschetta s plátkami tuniaka:

  • bageta;
  • ciabattas;
  • Borodinský chlieb.

Nie je to len sendvičový chlieb, ktorý je vhodný ako sendviče so sebou. Náplň je vhodné „zabaliť“:

  • do pita nakrájame na polovicu a otvoríme;
  • do bagety rozrezanej pozdĺžne a otvorenej ako kniha;
  • v burgerovej žemli, vyprážanej na reznej strane;
  • v tenkom pita chlebe alebo tortille.

Môžete tiež zvážiť raňajkový sendvič s tuniakom. Sú na to 2 skvelé možnosti. Sendvič s tuniakom môžete podávať nakrájaný na polovicu:

  • croissanty;
  • bagel bagel.

Je to krásne a veľmi chutné.

A nakoniec, ak ste fanúšikom zdravého životného štýlu, môžete si pripraviť vlastné sendviče s tuniakom:

  • na celozrnný chlieb a chlieb bez kvasníc;
  • na ražnom chlebe so semenami;
  • na ražnom knäckebrote;
  • na pohánkový alebo ryžový chlieb.

Čo natrieť na chlieb k tuniakovi

V prvom rade, samozrejme, príde na rad maslo a majonéza. Aby som bol úprimný, maslo nie je najlepšia voľba. Čo sa týka textúry, nekombinujú sa dobre s tuniakom. Pokiaľ nebude chlebíček horúci, tak sa maslo roztopí a vsiakne do chlebíka, bude výborný (alebo aj veľmi, veľmi chutný, ak chlebík zvonku natriete maslom a až potom opečiete). Majonéza sa ale hodí k tuniakovej plnke Hlavná vec je nedávať príliš veľa.

Pikantné nátierky (napríklad na báze horčice) dobre kontrastujú s jemnou chuťou tuniaka.
Pikantné nátierky (napríklad na báze horčice) dobre kontrastujú s jemnou chuťou tuniaka.

Ale prečo sa obmedzovať na to, čo je zrejmé? Existuje niekoľko skvelých nátierok, ktoré sa skvele hodia k tuniakovi:

  • smotana alebo tvaroh mäkký syr;
  • bazalkové pesto alebo pesto zo sušených paradajok;
  • zeleninová omáčka (napríklad ajvar);
  • horčica (čistá alebo zmiešaná s majonézou alebo smotanovým syrom);
  • hummus (najlepšie zmiešaný s citrónovou šťavou);
  • hotový kaviárový krém (zvyčajne z korušky poľnej, chutí lepšie, ak je údený);
  • kaviár zo sleďa/pollock/huňáčika zmiešaného s majonézou/maslom/mäkkým syrom;
  • avokádové pyré;
  • pikantné nátierky (adjika, sriracha, majonéza s kari pastou alebo wasabi).

Čo sa hodí k tuniakovi v sendvičoch?

Tuniak nemá výraznú rybaciu chuť (preto ho milujú tí, ktorí nemajú radi ryby). Vo všeobecnosti je celkom neutrálny, čo je dobré pre akékoľvek, niekedy aj tie najneočakávanejšie kombinácie.

Sami sa rozhodnete, čo od svojho sendviča chcete. Aby bol mäkký, jemný, s homogénnou náplňou? Potom môžete do náplne pridať:

  • varené vajcia;
  • zrnitý tvaroh;
  • avokádo;
  • varená biela fazuľa;
  • majonéza;
  • tahini;
  • hummus.

Alebo chcete, keď zahryznete do kúska sendviča, zažiť rôzne jasné chute a rozmanitú textúru (jemné, chrumkavé, pružné)? Potom pridajte k tuniakovi:

  • jemne nakrájaná zelenina (červená cibuľa, zeler, paprika);
  • kocky čerstvých paradajok;
  • nakrájaná zelenina;
  • hotový cícer;
  • ančovičky;
  • tavený syr;
  • barbecue omáčkou.

Kapary dodajú sendviču s tuniakom pikantnosť
Kapary dodajú sendviču s tuniakom pikantnosť

Alebo chcete pikantné príchute, niečo pikantné, niečo nečakané? Potom môžete vyskúšať kombináciu tuniaka a…

  • Kórejská mrkva;
  • konzervovaná kukurica;
  • kapary;
  • olivy;
  • Čile;
  • horúca sriracha omáčka;
  • tmavý sezamový olej.

Alebo máte chuť na rýchle horúce občerstvenie? Potom potrebujete:

  • vajcia (omeleta, miešaná alebo natvrdo uvarená);
  • vyprážaná cibuľa;
  • strúhaný syr;
  • pečená sladká paprika.

Miešané vajíčka premenia sendvič s tuniakom na náplň a chutný obed.
Miešané vajíčka premenia sendvič s tuniakom na náplň a chutný obed.

Alebo sa chcete držať línie PP, správnej výživy? Potom pripojte:

  • tvaroh/jogurt;
  • uhorky;
  • reďkovka;
  • listy šalátu;
  • nakrájaná zelenina;
  • semená (tekvicové, slnečnicové, ľanové, sezamové).

Majte na pamäti: čím je plnka šťavnatejšia, tým je väčšia pravdepodobnosť, že chlieb presiakne. Takže ak chcete získať super šťavnaté možnosti, uistite sa, že chlieb opečiete aspoň z jednej strany, najlepšie na masle, aby výsledná kôrka absorbovala tekutinu a udržala si svoj sendvičový tvar.

Recepty na tuniakové sendviče, najrozmanitejšie a najchutnejšie

Sendvič s tuniakom PP

Správna výživa (alias výživové doplnky alebo zdravý životný štýl) sendviče úplne nevylučuje Ide len o to, že výber produktov musí byť kompetentný. Vyberáme si najzdravší chlieb, dávame prednosť plnke, používame veľa zeleného a len správne tuky Takto vznikne úplne zdravý sendvič!

Sendvič s tuniakom PP
Sendvič s tuniakom PP

Na prípravu sendviča na 2 porcie potrebujete:

  • 4 veľké, ale tenké plátky nekvaseného ražného chleba so semienkami
  • 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, 175 g
  • 3-4 reďkovky
  • 1 stredne jemne nasolená uhorka
  • 1 stredný zväzok rôznej zeleniny (petržlen, kôpor, zelená cibuľa), 50–60 g
  • 1 strúčik cesnaku, voliteľné
  • 40 – 50 g nerafinovaného oleja (olivový, slnečnicový alebo orechový)
  • 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie
  1. Na zelenú nátierku nakrájajte zeleninu nadrobno, vložte do pohára ponorného mixéra a zalejte citrónovou šťavou. Ak používate cesnak, rozdrvte ho, ošúpte, nakrájajte a pridajte k zelenine. Nechajte 5 minút postáť. a rozdrvte mixérom na pastu, postupne pridávajte nerafinovaný olej. Mali by ste dostať hustú hmotu.
  2. Tuniaka sceďte (nebudete ho potrebovať). Dužinu roztlačte vidličkou. Uhorku nakrájame nadrobno, spojíme s tuniakom, výdatne korením a premiešame s lyžicou zeleného dresingu.
  3. Reďkovky nakrájajte na tenké plátky. Z jednej strany každého kúska chleba natrieme zelený dresing. Poukladáme tuniaka, obložíme plátkami reďkovky a korením. Ihneď podávajte.

Ak si chcete tento sendvič vziať so sebou do práce alebo do školy, nakrájajte kúsky chleba na polovicu a urobte uzavretý sendvič.

Sendvič s tuniakom a avokádom

Tuniak a avokádo sa k sebe hodia, aj keď tuniak pripomína skôr kura ako rybu. Kľúč k úspechu v tejto kombinácii je jediný: avokádo musí byť skutočne zrelé a mäkké. Odporúčame vám pripraviť sendvič s tuniakom a avokádom na bagete, ale môžete ho ľahko nahradiť iným chlebom podľa vášho výberu a urobiť sendvič s otvorenou tvárou, ak chcete.

Sendvič s tuniakom a avokádom
Sendvič s tuniakom a avokádom

Na prípravu sendviča na 1-2 porcie potrebujete:

  • 1 celá malá bageta alebo kúsok veľkej bagety s dĺžkou 15–18 cm
  • 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave alebo oleji, 175 g
  • 1 malé veľmi zrelé avokádo
  • 1 malá paradajka
  • 1/2 malej červenej cibule, voliteľné
  • 3–4 vetvičky koriandra alebo petržlenu
  • 2 polievkové lyžice. l. vaša obľúbená majonéza
  • 1 polievková lyžica. l. rastlinný olej alebo tuniakový olej
  • štipka mletého kmínu
  • soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie
  1. Nádobu s tuniakom sceďte. Ak je to olej, odložte si trochu na dresing. Rybu roztlačte vidličkou.
  2. Paradajku a bylinky nasekáme nadrobno. Ak používate cibuľu, tiež ju ošúpte a nakrájajte nadrobno. Paradajky, bylinky, cibuľu a tuniaka zmiešame, dochutíme olejom.
  3. Avokádo prekrojíme na polovicu, zbavíme kôstky a na tanieri vyberieme dužinu zo šupky. Avokádo roztlačíme vidličkou, pridáme soľ, korenie a zmiešame s majonézou.
  4. Bagetu prekrojte vodorovne, nie celkom. aby sa bageta otvárala ako kniha. Obe polovice natrieme zmesou avokáda a majonézy. Položte tuniaka so zeleninou a sendvič zatvorte. Ihneď podávajte alebo zabaľte a vezmite so sebou do práce alebo do školy.

Ak chcete, môžete z bagety odstrániť prebytočnú strúhanku a mierne zvýšiť množstvo náplne.

Sendvič s tuniakom a uhorkou

Toto je pravdepodobne najjednoduchší sendvič s tuniakom, a predsa jeden z najchutnejších. Nie je potrebné nič vyprážať, piecť ani šľahať. A uhorku stačí nasekať!

Sendvič s tuniakom a uhorkou
Sendvič s tuniakom a uhorkou

Na prípravu sendviča na 1 porciu potrebujete:

  • 2 plátky sendvičového chleba
  • 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave alebo oleji, 175 g
  • 1 malá uhorka
  • 2–3 lyžice. l. jemná smotana alebo tvaroh
  • 1 lyžička. horčica so zrnkami
  • 2 lyžičky. majonéza
  • soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie
  1. Tuniaka sceďte. Rybu rozdrvte vidličkou.
  2. Horčicu zmiešame so smotanovým syrom, korením, pridáme tuniaka, premiešame.
  3. Uhorku nakrájame na tenké plátky a posolíme.
  4. Kúsky chleba potrieme z jednej strany majonézou. Na jeden kus položte tuniaka a syr, navrch prekrývajte plátky uhorky.
  5. Prikryjeme druhým dielom, pritlačíme a prekrojíme šikmo na polovicu. Ihneď podávajte alebo zabaľte a vezmite so sebou do práce alebo do školy.

Túto náplň môžete použiť na sendviče vyrobené z akýchkoľvek iných druhov chleba: Darnitsky, Borodinsky, ciabatta, bageta. Hodí sa aj ako náplň do rolády na pita chlebe alebo tortille.

Horúci sendvič s tuniakom a syrom

Horúce sendviče môžu byť veľmi chutné a ak je náplň šťavnatá a chlieb je vyprážaný do chrumkava, potom sa sendvič môže stať skutočným majstrovským dielom. Kórejská kapusta kimchi dodáva tomuto sendviču s tuniakom extra chuť. Sendvič sa ukáže ako vyvážený. Ak to chcete urobiť ázijskejšie, pokvapkajte kimchi tmavým sezamovým olejom.

Horúci sendvič s tuniakom a syrom
Horúci sendvič s tuniakom a syrom

Na prípravu horúceho sendviča pre 1-2 porcie potrebujete:

  • 2 veľké kusy kváskového chleba, 20-25 cm dlhé, 12-14 cm široké a 1,5 cm hrubé
  • 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, 175 g
  • 100 g strúhanej mozzarelly na pizzu
  • 1 polievková lyžica. l. strúhaný tvrdý syr
  • 40-50 g kimchi
  • maslo
  1. Tuniaka scedíme a rybu nastrúhame vidličkou. Kimchi nasekáme nadrobno a zmiešame s tuniakom, pridáme nastrúhaný tvrdý syr.
  2. Oba kúsky chleba potrieme z jednej strany maslom. Na jeden kus položíme tuniaka s kimchi, posypeme mozzarellou a druhým kusom pritlačíme.
  3. Ak máte vaflovač/sendvič, opečte v ňom sendvič. Vonkajšiu stranu chleba natrieme tenkou vrstvou masla. Vďaka tomu je sendvič 3-krát chutnejší. Ak nie je k dispozícii žiadne špeciálne zariadenie, môžete ho vyprážať na oleji v panvici na oboch stranách, pričom sendvič pritlačíte ľahkou váhou. Podávajte horúce.

Kto má rád, môže do zmesi tuniaka a kimchi pridať nasekané bylinky.

Sendvič s tuniakom a vajcom v pita chlebe

Toto nie je sendvič, ale…

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik