Ako nasoliť ryby na dovolenku: príprava chutného predjedla doma

Ako nasoliť ryby na dovolenku: príprava chutného predjedla doma

Ako nasoliť ryby na dovolenku: príprava chutného predjedla doma

Oľga Syutkina 10. marca 2024

červená ryba losos, pstruh, coho losos, sockeye losos, chum losos, ružový losos, chinook losos kráľovná ruského stola s občerstvením. Ako nájsť kľúč ku každej lososovej rybe? Veď sa líšia chuťou, obsahom tuku, hustotou, dokonca aj ich odtiene červenej sú rôzne. Ktorý z nich by ste si mali vybrať, aby ste si užili nabratie plátku jemne nasolenej jemnej ryby vidličkou a získali skutočné potešenie? A čo s tým ďalej robiť? Pozrime sa na všetky nuansy solenia červených rýb.

Ako nasoliť červenú rybu na dovolenkuAko nasoliť červenú rybu na dovolenku

O čom budeme hovoriť v článku:

  • Ktoré červené ryby si vybrať na solenie: mrazené alebo chladené
  • Aké jedlá použiť na solenie červených rýb
  • Potrebujete tlak na prípravu solenej červenej ryby?
  • Akú soľ použiť na solenie rýb
  • Ako dlho soliť červenú rybu
  • Prečo potrebujete cukor pri príprave solených červených rýb?
  • Potrebujete alkohol na nakladanie červenej ryby?
  • Aké kuchynské vybavenie je potrebné na solenie červených rýb?
  • Ako variť jemne nasolenú červenú rybu: recept krok za krokom

Ak si chcete dopriať nejakú pochúťku, môžete, samozrejme, zájsť do obchodu. Ale jemne nasolená červená ryba varená doma bude chutnejšia ako akýkoľvek rez z vákuového balenia.

Nech si vezmete akúkoľvek červenú rybu, princíp solenia bude pre všetkých rovnaký. Hlavné vyberte si dobré ryby.

Ktoré červené ryby si vybrať na solenie: mrazené alebo chladené

Ak ste si istí čerstvosťou chladených rýb, potom je samozrejme vhodnejšie ako mrazené. Čerstvo ulovené je ešte lepšie. Ale kde ho môžete získať v mestských obchodných podmienkach? Mrazené ryby budú stáť menej a ak sú správne rozmrazené, budú rovnako dobré ako chladené ryby.

Pre tých, ktorí čelia nezávislému odmrazovaniu, vám pripomínam: musíte rozmraziť v chladničke: vyberte z mrazničky a položte na spodnú policu chladničky. Nerozmrazí sa rýchlo, ale zachová si svoju chuť.

Ryby s označením „vyrobené v mori“ sú najvyššej kvality. To je záruka, že výrobok bol zmrazený iba raz, ihneď po ulovení.

Ak nemáte skúsenosti s rezaním celých rýb, je lepšie kúpiť filé
Ak nemáte skúsenosti s rezaním celých rýb, je lepšie kúpiť filé

Nie je potrebné odstraňovať kožu. Taktiež sa neodporúča umývať ryby pod tečúcou vodou. to zhorší jeho chuť. Rybu stačí zo strany kože utrieť papierovou utierkou a zvnútra osušiť.

Aké jedlá použiť na solenie červených rýb

Misky na solenie rýb môžu byť použité sklo, smalt alebo potravinársky plast. Pri výbere poslednej možnosti sa uistite, že plast nemá žiadne cudzie pachy. Pred vložením do nádoby môžete rybu pevne zabaliť do potravinovej fólie.

Potrebujete tlak na prípravu solenej červenej ryby?

Niekto radí nevyvíjať tlak s argumentom, že ryba sa môže pod tlakom rozpadnúť. V skutočnosti sa to môže stať, ak bola ryba zmrazená viac ako raz. Ak je čerstvé, chladené alebo rozmrazené podľa pravidiel (z mrazničky do chladničky), mierny tlak solenie len urýchli.

Akú soľ použiť na solenie rýb

Je lepšie použiť hrubú alebo morskú soľ.

Soľ a cukor sú základné ingrediencie pre lahodné jemne nasolené ryby na dovolenku.
Soľ a cukor sú základné ingrediencie pre lahodné jemne nasolené ryby na dovolenku.

Ako dlho soliť červenú rybu

Stupeň „slanosti“ rýb nezávisí od množstva soli, ale od času solenia.

Ľahko nasolená ryba je hotová za 12 hodín. Ak chcete, aby bola ryba slanšia, otočte kúsok ryby a nechajte ešte 2-3 hodiny.

Prečo potrebujete cukor pri príprave solených červených rýb?

Cukor zjemňuje slanú chuť rýb, čím sa stáva jemnejším.

Potrebujete alkohol na nakladanie červenej ryby?

Alkohol pri solení rýb Zložka nie je naliehavo potrebná, ale užitočná. Solenie prebehne o niečo rýchlejšie, ryba bude o niečo hustejšia. Ale ak bol pôvodný produkt vynikajúcej kvality, solené ryby budú v každom prípade veľmi chutné.

Pridajte cukor a soľ Najjednoduchší spôsob solenia červenej ryby. Ak chcete uvariť rybu na dovolenku, aby ste jej dodali formálnejšiu chuť a prezentáciu, môžete k hlavným zložkám pridať citrónovú alebo pomarančovú kôru a jemne nasekaný kôpor.

Aké kuchynské vybavenie je potrebné na solenie červených rýb?

  • Nádoba vhodná pre veľkosť rýb, najlepšie obdĺžniková
  • Malá nádoba (pohár) na miešanie soli a cukru
  • Ostrý nôž na krájanie na porcie na servírovanie
  • Priľnavá fólia
  • Hmotnosť cca 500 – 700 g
  • Môžete použiť vrecko obilnín, soľ
  • Papierová utierka

Ako variť jemne nasolenú červenú rybu: recept krok za krokom

Ak rybu osolíte večer, jemne nasolená červená ryba bude ráno pripravená na raňajky
Ak rybu osolíte večer, jemne nasolená červená ryba bude ráno pripravená na raňajky

Na prípravu jemne nasolenej červenej ryby potrebujete:

  • 500 g červenej ryby
  • 1 polievková lyžica. l. soľ (30 g)
  • 0,5 lyžice. l. cukor (15 g)
  • 1 pomaranč alebo citrón (podľa potreby kôra)
  • 1 zväzok jemne nasekaného kôpru
  • 1 polievková lyžica. l. vodka
  1. Zmiešajte cukor a soľ v malej nádobe (ak chcete, pridajte citrónovú alebo pomarančovú kôru a jemne nasekaný kôpor).
  2. Kožu ryby utrite papierovou utierkou a filety osušte.
  3. Na dno nádoby, v ktorej budú ryby solené, nasypeme polovicu korenia a zalejeme vodkou. Položte rybu kožou nadol na korenie. Rybu posypte zvyšným korením.
  4. Rybu zakryte potravinovou fóliou a navrch položte závažie.
  5. Nádobu s nasolenou červenou rybou vložte do chladničky. Po 12 hodinách rybu vyberte, korenie opláchnite pod tečúcou studenou vodou a dobre osušte papierovou utierkou.
  6. Kožu z jemne nasolenej červenej ryby môžete ihneď odrezať a potom nakrájať na tenké plátky. Alebo môžete rezať plátok po plátku z kože. Rybu podávame so smotanovou chrenovou omáčkou a kôprom.

Mierne nasolenú červenú rybu môžeme skladovať v uzavretej nádobe v chladničke 48 hodín.

Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #losos #losos #pstruh #solená ryba #červená rybaSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREZoradiť podľa obľúbenosti Už ste zaregistrovaný na gastronom.ru? Prihláste sa alebo zanechajte komentár ako hosť

Elizaveta (hosť)

11. marca 2024

Kde je vodka? Na orálne podanie?

00Odpoveď

Vera Anatolyevna (hosť)

12. apríla 2023

Určite dobrý recept. A čo je najdôležitejšie, rýchlo. Táto ryba je úžasná. Deti však poučujú, aby nedávali kôpor, ale každý má svoj vlastný vkus)

00Odpoveď

Alina (hosť)

12. apríla 2023

Skvelý recept, vrelo odporúčam. Urobil som dobre!

00Odpoveď Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik