gastronóm 23. júna 2016 K receptu
Tieto bagely sú veľmi obľúbené medzi deťmi aj dospelými. Akonáhle zjete jeden, vaše ruky sa načiahnu po ďalšom.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 30 minVýrobok z cesta: PečivoObčerstvenieDetské menuKeď prídu hostiaINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ400 g lístkového cesta 250 g varenej šunky 250 g syra 1 vajce 3 polievkové lyžice. l. kyslá smotana 1 polievková lyžica. l. horčica 1 veľká paradajka 5 vetvičiek petržlenovej vňate soľ, čerstvo mleté čierne korenie mak Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 175˚C. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Šunku a paradajku nakrájame na malé kocky. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Syr, šunku, paradajku a petržlenovú vňať zmiešame, pridáme kyslú smotanu a horčicu, soľ a korenie.
Krok 2
Lístkové cesto rozvaľkáme na vrstvu hrubú 3–4 mm. Cesto nakrájajte na trojuholníky vysoké 15 cm a široké 10 cm.
Krok 3
Na spodok trojuholníka položíme lyžicu plnky a zvinieme do rolády. Bagely poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom. Bagely vložte do rúry a pečte 15 minút do zlatista.