gastronóm 29. júla 2013 K receptu
Toto je veľmi chutná verzia sendviča – niektoré naše už celkom dospelé deti si občas po príchode z vysokej školy (hlbokým hlasom) pýtajú, aby sme im pripravili takúto bagetu. Krevety je možné nahradiť akýmikoľvek chudými rybami. V žiadnom prípade nepoužívajte krabie tyčinky – hoci sú „vyrobené z rýb“, nie sú vôbec užitočné pre deti, najmä tie, ktoré sú náchylné na alergie.
zložitosť: ľahko Kalórie: 171,78 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 1 hodina Použité: 5,05 g/13,26 g/8,07ObčerstvenieINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ10 plátkov bagety 200 g pripravených malých ošúpaných kreviet 1 stredná uhorka 150 g masla 1 lyžička. citrónová šťava, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorku ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu a lyžičkou odstránime jadierka, dužinu nastrúhame na jemnom strúhadle a vytlačíme šťavu (nebude potrebná).
Krok 2
Zmäknite maslo. Odložte 10 kreviet na ozdobu. Zvyšné krevety rozdrvte v mixéri, pridajte olej spolu s uhorkami a rozmixujte.
Krok 3
Vzniknutú hmotu dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou, opäť dobre premiešame a dáme do chladničky na cca 30 minút.
Krok 4
Ak chcete, plátky bagety zľahka opečte v hriankovači, alebo ak je chlieb veľmi čerstvý, nechajte tak. Vzniknutý krém natrieme na plátky chleba, ozdobíme odloženými krevetami a podávame.
MIMOchodom
Aby bol krém ešte jemnejší a krémovejší, nahraďte uhorku polovicou avokáda alebo jednoducho pridajte avokádo do krému namiesto oleja, najskôr ho polejte citrónovou šťavou, aby nestmavlo.