Cestoviny s karfiolom
Môj magnet 4. marca 2024 K receptu
Karfiolové cestoviny sú jednoduchým a rýchlym receptom na vegetariánske jedlo, ktoré bude dobré v dňoch pôstu ako samostatné jedlo na obed alebo večeru a v bežné dni bude vynikajúcou prílohou k rybám alebo hydine. Je veľmi vhodné vziať si so sebou do práce ako olovrant (oriešky stačí dať oddelene a pridať ich do cestovín bezprostredne pred konzumáciou, aby sa nerozmočili a nestratili chrumkavosť). Neočakávané lieskové oriešky sa však dobre spájajú s praženým karfiolom a dodávajú pokrmu chuť a textúru.
zložitosť: ľahko Kalórie: 450,61 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 15,41 g/13,49 g/68,02RúraVareniePečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvocestoviny (cestoviny)RýchloINGREDIENCIE NA 4 PORCIE+4Porcie-Čerstvú bazalku 4 pobočkySoľ ochutnaťCesnak 2 klinčekyPetržlen 30 gOlivový olej ochutnaťCitrón 1 kusKarfiol 1 kusFusilli 300 gZelená cibuľa 30 gMleté čierne korenie ochutnaťAk chcete odoslať:Pečené lieskové orechy ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 170°C. Z kapusty odstráňte stonku, hlávku rozoberte na malé súkvetia a vložte do pekáča vystlaného pergamenom. Nalejte olivový olej, soľ a 0,5 šálky vody. Pečieme 30 minút.
Krok 2
Ošúpaný cesnak, zelenú cibuľku, petržlenovú vňať a lístky bazalky nasekáme nahrubo. Nalejte trochu oleja do panvice a zľahka dusíme zeleninu a cesnak na strednom ohni, 2 minúty. Obsah panvice preložíme do pohára ponorného mixéra, zalejeme 80–100 ml olivového oleja a rozmixujeme mixérom do hladka. Dochutíme soľou a korením, pridáme citrónovú šťavu a kôru.
Krok 3
Fusilli uvaríme v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale. Scedíme v cedníku, potom sa vrátime na panvicu a premiešame so zelenou omáčkou a pečenou kapustou. Poukladáme na taniere, okoreníme, posypeme nasekanými lieskovými orieškami a ihneď podávame.
UŽITOČNÉ RADY
Rovnaké cestoviny možno pripraviť s inou pečenou zeleninou, ako je brokolica, cuketa alebo cherry paradajky.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ku karfiolovým cestovinám sa hodí teplo údená ryba: ružový losos, sockeye losos, sumec, makrela.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 4,29 g (5,36 % denná dávka) • tuky 9,02 g (10,02 %) • uhľohydráty 18,61 g (11,08 %) • kcal 169,23 (9,40 %) • sodík 210,26 mg (14,50 %) • celkový cukor 1. 2,52 %) • EFA 1,16 g (5,80 %) • vláknina 2,18 g (7,27 %)