gastronóm 31. januára 2017 K receptu
Na želanie je možné zimnú panzanellu kombinovať s inou pečenou zeleninou: sladkými zemiakmi, zelerom, mrkvou, cviklou, karfiolom atď. Hlavná vec je, že existujú paradajky, ktorých šťava chlieb absorbuje.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 40 min Pridať. čas: 5 hodínRúraPečenieŠalátPárty, bufetNový rokINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 ciabatta 300 g tekvicovej dužiny 2 veľké žlté papriky 400 g cherry paradajok 100 g olivovej zmesi 2 polievkové lyžice. l. kapary 2 strúčiky cesnaku 2 vetvičky bazalky červený vínny ocot olivový olej soľ, čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Chlieb nakrájajte na kúsky a nechajte sušiť aspoň 1 hodinu, najlepšie 5–7 hodín. Vyšľahajte 100 ml masla s cesnakom a štipkou soli. Chlieb pokvapkáme cesnakovým olejom a pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 170°C do mierneho zhnednutia.
Krok 2
Papriku pozdĺžne prekrojíme na štvrtiny, zbavíme semienok a blany. Tekvicu nakrájame na kocky so stranou 1–1,5 cm, vložíme do zvyšného cesnakového oleja. Plech vystelieme papierom na pečenie a uložíme tekvicu a papriku kožou nahor. Pečieme v rúre v režime konvekcia + gril 15 minút.
Krok 3
Papriky položte pod veko, ochlaďte, ošúpte a nakrájajte na prúžky. Cherry paradajky nakrájame na 2-4 kusy. Lístky bazalky nasekáme nadrobno.
Krok 4
Olivy a olivy rozdrvte, rozdeľte na polovicu, odstráňte kôstky. Čierne olivy zmiešame s paprikou, cherry paradajkami, tekvicou a kaparami. Dochutíme bazalkou, octom, olejom, soľou a korením.
Krok 5
Pridajte ciabattu, premiešajte, nechajte 5 minút postáť. a slúžiť.