Domáce jahňacie guláš
gastronóm 15. december 2013 K receptu
Voňavé, s bohatou, jasnou chuťou – to je domáci jahňací guláš. Jahňací guláš sa ľahko pripravuje v bežnej rúre. A v budúcnosti to použite podľa vlastného uváženia: pripravte polievky a hlavné jedlá, občerstvenie a pečivo.
zložitosť: ľahko Kalórie: 1692,58 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 80,19 g/147,68 g/10,07Dusenie, chradnutiePrázdneINGREDIENCIE NA 3 PORCIE1,5 kg jahňacej dužiny z pliecka a krku 2 hlavy cesnaku 200 ml rastlinného oleja 2 bobkové listy 2 polievkové lyžice. l. morská soľ bez jódu čerstvo mletá čierna a červená feferónka Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mäso nakrájame na 2-3 cm kúsky, osolíme, okoreníme, posypeme nalámaným bobkovým listom. Nalejte rastlinný olej a vložte do chladničky na 6-24 hodín.
Krok 2
Hlavičky cesnaku rozdeľte na strúčiky a ošúpte. Cesnak pridáme k mäsu 1 hodinu pred koncom marinovania.
Krok 3
Vložte mäso do pohárov spolu s marinádou. Poháre vložte do hlbokého pekáča a pridajte studenú vodu, aby boli poháre do polovice zakryté. Vložte do rúry vyhriatej na 120°C na 4 hodiny do formy počas pečenia. Hotový prívarok uzavrieme.