Náčelníci 10. august 2017 K receptu
Dorado a la cartoccio je obľúbený spôsob prípravy slnečnice Denis Konev, šéfkuchár reštaurácie Oblaka Pre toto jedlo navrhuje použiť celé ryby aj filé.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 30 minRúraPraženiePečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvonarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 2 PORCIEpražma celá alebo filé – 300 – 400 g biele víno – 100 ml olivový olej – 100 ml mandľová múka – 100 g cesnak – 20 g cherry paradajky – 100 gtajarských olív – 50 g zemiakov – 50 g tymiánu – 2 g soli – 5 g paprika – 5 g bazalka – 2 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rybu osolíme, okoreníme, obalíme v mandľovej múke.
Krok 2
Rybu opekáme na panvici z každej strany 3 minúty.
Krok 3
Všetku zeleninu a bylinky vložte do hlbokej gastronádoby: cherry paradajky prekrojené na polovice, zemiaky nakrájané na kolieska, tymián a bazalku. Na zeleninu položíme opraženú pražmu, zalejeme bielym vínom a olivovým olejom. Prikryjeme alobalom a vložíme na 15 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
MIMOchodom
Recept poskytol Denis Konev, šéfkuchár reštaurácie Oblaka.