gastronóm 27. júla 2016 K receptu
Z nejakého dôvodu je u nás zvykom jesť vajcia len na raňajky, ale na večeru alebo obed sú z nich vynikajúce jedlá.
zložitosť: priemer Kalórie: 270,04 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 12,50 g/16,18 g/17,89Hlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDomáce mliečne výrobkyINGREDIENCIE NA 4 PORCIE5 vajec 100 g syra feta 3 polievkové lyžice. l. plnotučná kyslá smotana 100 ml mlieka 300 g mladých malých zemiakov 1 malá cuketa 1/2 šálky zeleného hrášku 50 g sušených paradajok 4 vetvičky kôpru a petržlenu 1 strúčik cesnaku 1 polievková lyžica. l. horčica so semenami 1 polievková lyžica. l. olivový olej 1/2 lyžičky. sušené chilli vločky čerstvo mletý šalát z čierneho korenia na podávanie soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky umyte kefou, vložte do panvice s osolenou vriacou vodou a varte na miernom ohni 12–15 minút, kým nezmäknú. Vypustite vodu a zemiaky mierne ochlaďte, potom nakrájajte na tenké plátky.
Krok 2
Zelený hrášok zalejte vriacou vodou a nechajte 5 minút odstáť. Cesnak nasekáme nadrobno, petržlenovú vňať a kôpor na tenké plátky. Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle. Nakrájajte sušené paradajky.
Krok 3
Vajcia rozšľaháme s mliekom, pridáme cesnak, bylinky a horčicu, soľ a korenie. Pridajte kyslú smotanu a premiešajte.
Krok 4
Rúru s grilom predhrejeme na 180°C. Na žiaruvzdornej panvici rozohrejeme olivový olej a zemiaky opečieme do zlatista. Pridajte tekvicu a čili vločky a pokračujte vo varení ďalšie 3-4 minúty. Pridajte zelený hrášok.
Krok 5
Zalejeme vaječnou zmesou a posypeme nadrobenou fetou a sušenými paradajkami. Varte na miernom ohni 10 minút, kým vajcia nestuhnú.
Krok 6
Vložte panvicu do rúry pod brojler a nechajte 3-5 minút postáť, kým vrch frittaty jemne nezhnedne. Hotovú frittatu nakrájajte na kúsky a podávajte teplú alebo studenú so zeleným šalátom.