Frittata s fetou a sušenými paradajkami

gastronóm 27. júla 2016 K receptu

Z nejakého dôvodu je u nás zvykom jesť vajcia len na raňajky, ale na večeru alebo obed sú z nich vynikajúce jedlá.

zložitosť: priemer Kalórie: 270,04 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 12,50 g/16,18 g/17,89Hlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDomáce mliečne výrobkyINGREDIENCIE NA 4 PORCIE5 vajec 100 g syra feta 3 polievkové lyžice. l. plnotučná kyslá smotana 100 ml mlieka 300 g mladých malých zemiakov 1 malá cuketa 1/2 šálky zeleného hrášku 50 g sušených paradajok 4 vetvičky kôpru a petržlenu 1 strúčik cesnaku 1 polievková lyžica. l. horčica so semenami 1 polievková lyžica. l. olivový olej 1/2 lyžičky. sušené chilli vločky čerstvo mletý šalát z čierneho korenia na podávanie soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zemiaky umyte kefou, vložte do panvice s osolenou vriacou vodou a varte na miernom ohni 12–15 minút, kým nezmäknú. Vypustite vodu a zemiaky mierne ochlaďte, potom nakrájajte na tenké plátky.

Krok 2

Zelený hrášok zalejte vriacou vodou a nechajte 5 minút odstáť. Cesnak nasekáme nadrobno, petržlenovú vňať a kôpor na tenké plátky. Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle. Nakrájajte sušené paradajky.

Krok 3

Vajcia rozšľaháme s mliekom, pridáme cesnak, bylinky a horčicu, soľ a korenie. Pridajte kyslú smotanu a premiešajte.

Krok 4

Rúru s grilom predhrejeme na 180°C. Na žiaruvzdornej panvici rozohrejeme olivový olej a zemiaky opečieme do zlatista. Pridajte tekvicu a čili vločky a pokračujte vo varení ďalšie 3-4 minúty. Pridajte zelený hrášok.

Krok 5

Zalejeme vaječnou zmesou a posypeme nadrobenou fetou a sušenými paradajkami. Varte na miernom ohni 10 minút, kým vajcia nestuhnú.

Krok 6

Vložte panvicu do rúry pod brojler a nechajte 3-5 minút postáť, kým vrch frittaty jemne nezhnedne. Hotovú frittatu nakrájajte na kúsky a podávajte teplú alebo studenú so zeleným šalátom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik