Oľga Erbisová 12. augusta 2013 K receptu
zložitosť: ľahko Porcie: 1Prvý chod: polievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUParadajky (veľké, najčervenšie) – 5 ks Uhorky – 3 ks, červená – 1 ks Olivový olej – 2 polievkové lyžice. l.Sherry ocot – 1 ČL.Polovica cibule,Strúčik cesnaku,Kôpor (možno použiť aj inú zeleninu)Bazalka,Soľ, korenie podľa chuti Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky ošúpeme, paradajky zbavíme šupky, papriky zbavíme jadrovníkov, ošúpeme cibuľu a cesnak. Všetku zeleninu a bylinky pomelieme v mixéri. Pridajte olivový olej, soľ, korenie a opäť dobre rozmixujte v mixéri. Potom vložte nádobu s gazpachom na hodinu do chladničky.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
V niektorých regiónoch Španielska sa gazpacho podáva s niekoľkými malými miskami jemne nasekanej papriky, cibule a byliniek, ktoré sa podľa chuti môžu pridať aj do polievky. Na gazpacho je ideálny aj biely chlieb, mierne vysušený v rúre, ktorý sa dá po španielsky pomastiť olivovým olejom.