Gazpacho

Oľga Erbisová 12. augusta 2013 K receptu

zložitosť: ľahko Porcie: 1Prvý chod: polievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUParadajky (veľké, najčervenšie) – 5 ks Uhorky – 3 ks, červená – 1 ks Olivový olej – 2 polievkové lyžice. l.Sherry ocot – 1 ČL.Polovica cibule,Strúčik cesnaku,Kôpor (možno použiť aj inú zeleninu)Bazalka,Soľ, korenie podľa chuti Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Uhorky ošúpeme, paradajky zbavíme šupky, papriky zbavíme jadrovníkov, ošúpeme cibuľu a cesnak. Všetku zeleninu a bylinky pomelieme v mixéri. Pridajte olivový olej, soľ, korenie a opäť dobre rozmixujte v mixéri. Potom vložte nádobu s gazpachom na hodinu do chladničky.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

V niektorých regiónoch Španielska sa gazpacho podáva s niekoľkými malými miskami jemne nasekanej papriky, cibule a byliniek, ktoré sa podľa chuti môžu pridať aj do polievky. Na gazpacho je ideálny aj biely chlieb, mierne vysušený v rúre, ktorý sa dá po španielsky pomastiť olivovým olejom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik