Horúci zemiakový šalát s uhorkami a kaparami

gastronóm 23. marca 2013 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodinaŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE6 stredných zemiakov 1–2 čerstvé uhorky 1 stredná cibuľa 1 polievková lyžica. l. maslo 1 polievková lyžica. l. kapary 1 šálka hustej smotany veľký zväzok kôpru 2 zelené cibuľky soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zemiaky umyte kefou, zalejte vriacou vodou a varte v obaloch do mäkka 20–30 minút. Vypustite vodu a ochlaďte. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky so stranou asi 1,5 cm, uhorky pozdĺžne prekrojíme, lyžičkou odstránime jadierka, dužinu nakrájame na malé kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno. Na panvici rozpustite maslo a na prudkom ohni zľahka opečte cibuľu, uhorky a kapary. Pridáme smotanu a dusíme do zhustnutia, 5–7 minút. Potom pridajte zemiaky a počkajte, kým sa znova uvaria. Odstráňte z tepla. Nakrájajte zelenú cibuľu a kôpor. Horúcu zemiakovú zmes dochutíme soľou, korením, posypeme bylinkami a podávame. Gastronomický tip Smotanu nahraďte rastlinným olejom (5-6 polievkových lyžíc), na panvici zľahka opečte iba cibuľu a kapary, vychladnite, pridajte uvarené kocky zemiakov a nadrobno nakrájané nakladané alebo nakladané uhorky namiesto čerstvých, okorente, premiešajte, posypte bylinky – a netradičná „vegánska“ verzia šalátu bez živočíšnych produktov je hotová!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Ide o veľmi moderný kozmopolitný šalát – obyvatelia Suomi sa donedávna zaobišli bez korenín, s výnimkou soli a čierneho korenia, pričom svoje jedlá štedro dochucovali kôprom. Kapary dodajú zdržanlivej harmónii severskej pohody trochu hravého stredomorského slnka a dusené uhorky čínsky nádych.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik