gastronóm 22. júna 2017 K receptu
Ryža je najrozšírenejšou potravinou na svete. Konzumuje sa na Ďalekom západe a na Strednom východe, v Ázii, Európe a Amerike. V Indii väčšina populácie konzumuje ryžu aspoň raz denne. A v Číne sú minimálne dve.
zložitosť: ľahko Kalórie: 399,00 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodinačínska kuchyňaHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEDlhozrnná biela ryža – 1 sklo cibuľa – 1 cibuľa prepeličie vajcia – 6 papriky – rastlinný olej podľa chuti – 4 lyžice soli – podľa chuti mrkva – 1 ks 3-4 vetvičky čerstvej petržlenovej vňate – 2 vetvičky papriky – 2 červené šampiňóny – 150 g cherry paradajok – 6 stolových hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Opláchnite ryžu teplou vodou. Vložte do hrnca, pridajte 2 šálky vody a rýchlo priveďte do varu. Pridajte 1 polievkovú lyžičku. l. rastlinný olej, trochu soli, znížte teplo a varte 7 minút. Odstráňte z tepla, prikryte a odložte.
Krok 2
Papriky umyjeme, prekrojíme na polovice a zbavíme jadrovníkov. Nakrájajte na malé štvorčeky. Zahrejte 1 polievkovú lyžičku na panvici. l. rastlinný olej, smažte papriku 4 minúty, preneste do misy. Paradajky umyte, nakrájajte na polovice, vložte na 3 minúty do vriacej vody a potom sceďte do cedníka.
Krok 3
Mrkvu a cibuľu ošúpeme, šampiňóny umyjeme. Cibuľu nakrájajte na pol krúžky, mrkvu na pásiky a šampiňóny na tenké plátky. Na tej istej panvici smažte cibuľu a mrkvu 4 minúty. Pridajte huby a varte 6 minút.
Krok 4
Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nasekáme. Vajcia vyšľaháme do nadýchanej peny. Za stáleho šľahania pridajte petržlenovú vňať a trochu soli. Zvyšný olej rozohrejeme na panvici, nalejeme do vaječnej zmesi a na miernom ohni varíme 7 minút. Omeletu otočte na druhú stranu a varte ďalšie 4 minúty. Preložíme na dosku a necháme mierne vychladnúť. Potom omeletu nakrájame na tenké pásiky.
Krok 5
Vložte ryžu do hlbokej panvice, pridajte paradajky, cibuľu, mrkvu a šampiňóny. Zmiešajte.
Krok 6
Umiestnite na strednú teplotu a zahrievajte 5 minút. Na samom konci pridajte prúžky omelety.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
MIMOchodom Ryža je najrozšírenejšou potravinou na svete. Konzumuje sa na Ďalekom západe a na Strednom východe, v Ázii, Európe a Amerike. V Indii väčšina populácie konzumuje ryžu aspoň raz denne. A v Číne sú minimálne dve.