Oľga Erbisová 14. august 2013 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1VareniePrvý chod: polievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUKefír – 400 ml Rak – 10 ks Uhorky – 2 ks Zelená cibuľa, kôpor podľa chuti – 1 lyžička. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Raky uvaríme, necháme vychladnúť v chladničke, ošúpeme, nekrájame. Všetku zeleninu a kefír vopred ochlaďte. Uhorku ošúpeme a nakrájame na tenké polkolieska. Reďkovky tiež nakrájajte na tenké polkolieska. Rozdrvte žĺtok z jedného vajca s horčicou a malým množstvom kefíru. Vajíčko a zvyšný bielok nakrájame nadrobno. Jemne nakrájajte zeleninu a cibuľu. Zmiešajte reďkovky, uhorky, vajcia, bylinky, cibuľu a račie chvostíky. Dochutíme horčicou a žĺtkovou zmesou a premiešame. Uložíme na taniere a polejeme vychladeným kefírom.